35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneDmitri Medvedev, supărat pe ajutorul dat de SUA: „Toată Ucraina care rămâne...

Dmitri Medvedev, supărat pe ajutorul dat de SUA: „Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev a condamnat, din nou, în termeni duri, ajutorul Occidentului acordat Ucrainei. El a ameninţat că Rusia va continua atacurile în cazul unor noi livrări de arme.

Dmitri Medvedev a mai spus că Moscova este gata să folosească toate tipurile de arme în cazul unor atacuri asupra teritoriului ei din partea Kievului, în măsura doctrinei nucleare a Rusiei.

„Toată Ucraina care rămâne sub jugul Kievului va arde”, a spus el într-un interviu acordat jurnalistei Nadana Fridrikhson pentru Reuters, citat de News.ro.

El a ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte al Consiliul de Securitate și a devenit unul dintre cei mai agresivi lideri pro-război din Rusia.

Prieten apropiat al lui Putin, Medvedev susține că noile arme care vor ajunge în Ucraina nu-i vor împinge pe ruşi înapoi, ci dimpotrivă.

Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev dacă utilizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune ar putea forţa Rusia să negocieze cu Kievul.

„Rezultatul va fi exact opus”, a răspuns Medvedev, comentarii pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul ei de Telegram.

„Doar moraliştii, destul de numeroşi de la Casa Albă şi din Capitală, pot gândi astfel”, a asigurat el.

Pentagonul a spus, vineri, că, o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei, a fost inclusă în pachetul de ajutor militar de 2,175 miliarde de dolari.

Odată cu marcarea unui an de la începutul invaziei la 24 februarie, forţele ruse au fost cu un pas în urmă în ultimele opt luni şi nu controlează pe deplin niciunul dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...