15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăConstantaA fost arestată preventiv gruparea care utiliza metoda “loverboy”

A fost arestată preventiv gruparea care utiliza metoda “loverboy”

Articole Similare

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Tulcea, împreună cu procurorii din Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Tulcea, au executat două mandate de aducere la 31 ianuarie, în cazul a doi bărbați suspectați de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri.

O grupare din Tulcea care folosea metoda “loverboy” a fost arestată preventiv. Cercetările au arătat că cei doi bărbați din Tulcea au recrutat și facilitat practicarea prostituției de către două tinere, folosind metoda “loverboy”. Unul dintre ei a recrutat o minoră în mai 2021 prin inducerea în eroare și exploatarea vulnerabilității acesteia, iar celălalt a facilitat practicarea prostituției unei tinere în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022. De asemenea, pentru a determina dependența și a facilitat exploatarea sexuală a tinerei, i-ar fi oferit droguri de risc.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurorii din Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au arestat pe 31 ianuarie două persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri. Acestea s-ar fi folosit de metoda „loverboy” pentru a înlesni practicarea prostituției de către tinere. Procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar apoi judecătorul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Sprijinul specializat a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. În toată durata procesului penal, persoanele cercetate își păstrează drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...