28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăClujCum se circulă pe drumurile din județul Cluj

Cum se circulă pe drumurile din județul Cluj

Articole Similare

În județul Cluj nu sunt sectoare de drumuri naționale sau europene închise sau restricționate din cauza ninsorilor, a anunțat duminică dimineața Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

„În cursul nopții trecute, echipele DRDP Cluj au acționat în permanență pe drumurile naționale și autostrăzile din administrare pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță cu 293 de utilaje de deszăpezire și au răspândit 2.225 de tone de material antiderapant și 10,9 tone de clorură de calciu, cea mai mare cantitate fiind folosită în județul Cluj

Pe rețeaua rutieră din administrarea DRDP Cluj nu sunt sectoare de drum închise sau restricționate din cauza condițiilor meteorologice”, a precizat DRDP Cluj.

În acest context, drumarii fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

De asemenea nu există nici drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă. Din cauza că nu se poate acționa cu sare la temperaturi de sub -10 grade Celsius, zăpada s-a bătătorit iar pe unele locuri s-a format gheață. În acest condiții se recomandă ca șoferii care circulă pe aceste sectoare de drum să-și echipeze mașinile cu lanțuri.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...