35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneInformația dimineții despre Vladimir Putin! Americanii au făcut anunțul: Este destinul său

Informația dimineții despre Vladimir Putin! Americanii au făcut anunțul: Este destinul său

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Președintele rus Vladimir Putin crede că „destinul” său este acela de a recrea Imperiul Rus, susține fostul secretar american al Apărării, Robert Gates. În timpul unui interviu acordat în cadrul „Meet the Press” de la NBC, fostul șef al Pentagonului în timpul mandatului președintelui George W Bush a declarat că Putin și-a propus să recucerească vechile teritorii pentru a reface fosta sferă de influență geografică a Rusiei.

„Fără Ucraina, nu poate exista Imperiul Rus”

„ Vladimir Putin crede că este destinul său să recreeze Imperiul Rus. Și, așa cum spunea vechiul meu mentor, Zbig Brzezinski, „Fără Ucraina, nu poate exista Imperiul Rus””, a declarat Gates. „De aceea, este obsedat de recucerirea Ucrainei. El va rezista acolo. Cred că el chiar crede că timpul este de partea lui, că sprijinul SUA și al Europei se va termina la un moment da”, a continuat el, potrivit Newsweek.

Conform lui Gates, „Putin face ceea ce armatele Rusiei au făcut întotdeauna: trimite un număr mare de recruți, relativ slab echipați și slab pregătiți în prima linie a frontului, în speranța că va învinge”.

Tactica lui Putin, comparată cu „aruncarea cărnii în mașina de tocat”

Capacitatea Rusiei de a continua să trimită pe câmpul de luptă un număr mare de soldați recrutați a fost pusă sub semnul întrebării de unii comentatori, deoarece pierderile Rusiei continuă să crească. Richard Ojeda, un fost comandant al armatei SUA, a comparat tactica lui Vladimir Putin cu „aruncarea cărnii în mașina de tocat”.

Risc de escaladare a tensiunilor în relațiile statelor occidentale cu Rusia

Între timp, Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei, a anunțat că nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, cu toate că Guvernul de la Kiev a solicitat Occidentului mai mult armament pentru contracararea invaziei declanşate de Rusia.

„Nici măcar nu se pune problema avioanelor de luptă. Pot să sfătuiesc doar să nu intrăm într-un război constant de licitare când este vorba de sistemele de arme”, a declarat Olaf Scholz în cadrul unui interviu acordat pentru ziarul german Tagesspiegel. În cadrul aceluiași interviu, Olaf Scholz a avertizat cu privire la riscul de escaladare a tensiunilor în relațiile statelor occidentale cu Rusia. „Nu există un război între NATO şi Rusia. Nu vom permite o astfel de escaladare”, a spus el.

Germania a aprobat deja, la 25 ianuarie, trimiterea de tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina. Guvernul de la Berlin va trimite o parte din stocurile proprii ale Bundeswehr și va aproba exporturile de echipamente de la aliați terți.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...