20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneTactica armatei ucrainene care „îi dă fiori“ lui Vladimir Putin. Cum sunt...

Tactica armatei ucrainene care „îi dă fiori“ lui Vladimir Putin. Cum sunt blocați militarii ruși și forțați să se retragă

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Armata ucraineană folosește o tactică „împrumutată“ de la finlandezi și care s-a dovedit eficientă în lupta împotriva unui adversar superior numeric. Scopul strategiei este izolarea totală a inamicului.

Bloggerii ruși susțin că armata ucraineană folosește tactică specială împrumutată de la finlandezi pentru a izola trupele ruse. Strategia a fost folosită cu succes și de finlandezi în cel de-al doilea război mondial impotriva Armatei Roșii. Tactica „Motti“ are ca scop anihilarea unui adversar superior din punct de vedere numeric. Ea a fost adaptată de armata ucraineană care a reușit să obțină mai multe victorii împotriva trupelor lui Vladimir Putin.

Tactica specială pe care o folosește trupele de la Kiev folosesc drone de recunoșatere și apoi lovesc căile de comunicații și de aprovizionare ale armatei ruse pentru a face imposibilă deplasarea și înaintarea inamicului.

„Am experimentat la prima mână tacticile avansate ale trupelor ucrainene. Se cheamă izolarea câmpului de luptă. Inamicul face în mod constant recunoașteri aeriene cu ajutorul dronelor comerciale. În timpul zilei, folosesc drone obișnuite, iar noaptea drone prevăzute cu camere cu infraroșu. În scurt timp, reușesc să ne descopere punctele de apărare și rutele de deplasare.

Situația e cam așa: în momentul în care o grupă de infanterie de-a noastră a ajuns în poziție a fost atacată imediat “, a scris un militar rus pe un cont special de Telegram.

Blocarea inamicului

Această tactică i-a impiedicat pe ruși să avanseze pe front și i-a transformat în ținte sigure. Strategia nu are ca scop principal să ucidă inamicul, ci să îl sperie și să îl facă să bată în retragere. Soldatul rus spune că de mai multe ori armata lui Vladimir Putin a fost nevoită să își abandoneze pozițiile și să se retragă.

„Pe front mișcarea înseamnă viață. În momentul în care nu te mai poți deplasa și întâmpini dificultăți cu transportul de materiale necesare și evacuarea răniților, începe numărătoarea inversă. În câteva zile, stațiile radio rămân fără baterii și militarii fără apă. În astfel de condiții, chiar și militarii cei mai experimentați vor sfârși prin a-și abandona pozițiile“, a mai scris militarul, potrivit digi24.ro. inamic, izolare, razboi ucraina, rusia, tactica

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...