6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăExterneBahmut este o „fortăreaţă de neînvins” grație naturii. Cum arată oraşul din...

Bahmut este o „fortăreaţă de neînvins” grație naturii. Cum arată oraşul din Ucraina în plin război

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Peisajul din jurul oraşului Bahmut din estul Ucrainei îi oferă o aparare naturală care îl face să fie o „fortăreaţă de neînvins”, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, citat de CNN.

]Acest teren special are caracteristici topografice. Oraşul este înconjurat de înălţimi şi dealuri dominante, ceea ce reprezintă în sine o problemă pentru inamic”, a declarat generalul colonel Oleksandr Sirski, comandantul forţelor terestre din cadrul armatei ucrainene.

Vezi și Bombardamente rusești haotice asupra Ucrainei

„Sistemul de obstacole al armatei, împreună cu peisajul natural, au transformat această zonă într-o fortăreaţă de neînvins, unde au murit mii de inamici”, a spus Sirski. „Folosim toate opţiunile, capacităţile inginereşti, precum şi cele naturale, pentru a distruge cele mai bune unităţi inamice. Bătălia este în curs de desfăşurare”, dă asigurări generalul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri la conferinţa de presă comună cu liderii ucraineni că nimeni nu va capitula la Bahmut: „Vom lupta atât timp cât vom putea”

Evgheni Prigojin, liderul companiei militare private Wagner din Rusia, a declarat duminică că bătălia pentru Bahmut este în curs de desfăşurare, fără semne de retragere a forţelor armate ucrainene. „Luptă până la ultimul”, a declarat el pe Telegram, referindu-se la soldaţii ucraineni.

Citește și Ucraina: lupte grele la Bahmut, bombardamente la Mikolaev

În ianuarie, SUA şi oficialii occidentali au îndemnat Ucraina să îşi mute atenţia de la lupta brutală, care are loc de luni de zile, din oraşul Bahmut şi să prioritizeze în schimb o potenţială ofensivă în sud, folosind un stil diferit de luptă, care să profite de noile echipamente militare, în valoare de miliarde de dolari, promise recent de aliaţii occidentali.

Parteneri