15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneImagini din mijlocul dezastrului. Noi probleme pentru locuitorii din Turcia

Imagini din mijlocul dezastrului. Noi probleme pentru locuitorii din Turcia

Articole Similare

Turcia se confruntă cu o altă problemă gravă după cutremur. Au apărut și primele imagini cu noul dezastru de care au avut parte locuitorii.

În ultima perioadă, Turcia a avut parte de un cutremur puternic și de o explozie uriașă la o conductă de gaze naturale. Explozia a fost urmată de un incendiu. Dezastrul s-a întâmplat în satul Topboğazı din județul Kırıkhan din Hatay.

După explozie, tot cerul a fost roșu și portocaliu. Primarul satului Topboğazı, Bilal Alpdoğan, a declarat că explozia și incendiul au izbucnit în două puncte diferite, la 200 de metri sub sat și la 3 kilometri distanță. Au apărut și primele imagini cu incidentul.

Imagini și filmări cu cutremurul din Turcia

Au fost puse pe Internet și imagini cu cutremurul din Turcia. Mai mulți clienți dintr-un restaurant luxos din țară s-au speriat și nu au știut unde să fugă când a început seismul. Angajații au încercat să se adăpostească, iar candelabrele din locație au fost distruse.

În urma cutremurului, mai multe clădiri din Turcia au fost distruse în întregime. Institutul pentru Studii Geologice din Statele Unite (USGS) estimează pierderi economice în valoare de unul până la zece miliarde de dolari. Și un bloc de 6 etaje s-a prăbușit foarte aproape de oameni.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 s-a produs luni dimineaţă la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Bilanţul victimelor a ajuns la peste 1.500 de morţi în ambele ţări. „Undele seismice puternice din Turcia au fost înregistrate clar pe seismografele din Danemarca şi Groenlanda”, declară seismologul Tine Larsen. Acest seism a fost urmat de altele două cutremure mari, cu magnitudini de 6,7 și 7,5.

Seismele de luni din Turcia sunt cele mai grave de la cel din 17 august 1999, soldat cu aproximativ 17.000 de morți. Majoritatea țărilor din Europa s-a mobilizat și au trimis ajutoare pentru a salva viața oamenilor din Turcia.

Românii aflați în Turcia pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...