20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăBucurestiVine gerul în București. Primăria Sectorului 6 va oferi sprijin persoanelor fără...

Vine gerul în București. Primăria Sectorului 6 va oferi sprijin persoanelor fără adăpost

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Temperaturile din București vor fi scăzute în zilele următoare, din acest motiv, PS6 a anunțat că va oferi ajutor persoanelor fără un loc de refugiu. Asistenții sociali vor identifica persoanele care locuiesc pe stradă și le vor conduce la adăpostul de noapte subordonat instituției.

În perioada următoare, temperaturile vor înregistra valori scăzute în Capitală și asistenții sociali ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 monitorizează persoanele fără adăpost din comunitate. Zilnic, în intervalul orar 21.00 – 23.00, cei care locuiesc pe stradă sunt identificați și conduși la adăpostul de noapte aflat în subordinea instituției, precizează DGASPC pe Facebook.

DGASPC Sector 6 a anunțat că va monitoriza și ajuta persoanele fără adăpost, sâmbătă 4 februarie. Adăpostul de noapte din subordinea DGASPC Sector 6 are un total de 60 de locuri, 40 pentru bărbați și 20 pentru femei.

Ce servicii li se oferă în cadrul adăpostului:

  • cazare
  • hrană caldă
  • igienă
  • îmbrăcăminte
  • medicină primară
  • informare
  • consiliere psihosocială
  • servicii medicale gratuite
  • întărirea sau dezvoltarea unor abilități de viață independentă.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 roagă cetățenii să sune la numărul de telefon indicat, dacă văd persoane fără adăpost.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 îi roagă pe toți cetățenii care cunosc cazuri de persoane fără adăpost pe raza sectorului să sune imediat la numărul 0731.62.48.49, care funcționează nonstop, sau la următoarele numere:
·       021.9970, disponibil de luni până duminică în intervalul orar 08.00 – 20.00
·       021.317.63.11, de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 16.30
În cazul în care întâlniți persoane a căror stare de sănătate necesită acordarea unor îngrijiri medicale de urgență, vă rugăm să apelați mai întâi la numărul 112, și apoi la numerele menționate mai sus.

Și PS1 a anunțat pe Facebook că va oferi găzduire persoanelor fără locuință în 3 centre sociale și le va asigura haine, mâncare, îngrijiri medicale și produse de igienă personală.

 

Avertizare meteo de temperaturi scăzute în Capitală: Sună la DGASPC Sector 1 dacă vezi pe stradă persoane fără adăpost!
Meteorologii ne anunță că la sfârșitul acestei săptămâni vremea se va răci considerabil și în București. În acest weekend, pe timpul nopții temperaturile vor fi negative și se vor semnala intensificări ale vântului. Persoanele fără adăpost de pe raza Sectorului 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1.
 

Femeile fără adăpost au dat dovadă de multă creativitate: confecționează decorațiuni pentru târgul de Mărțișor. DGASPC a publicat câteva fotografii cu activitatea femeilor și a anunțat că munca lor va fi recompensată.

Afară este frig! Dar, în adăpost este cald și avem multă treabă: lucrăm de zor pentru Mărțișor!
Doamnele fără adăpost, găzduite în centrul din Sectorul 6, au o misiune foarte importantă și creativă – se pregătesc pentru târgul de Mărțișor.
Rămâneți cu noi, în curând veți afla cum puteți răsplăti munca lor și cum puteți avea cele mai frumoase mărțișoare și aranjamente florale! A anunțat DGASPC pe Facebook.
 

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...