21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăExterneMai mulți membri ai Statului Islamic au evadat dintr-o închisoare în timpul...

Mai mulți membri ai Statului Islamic au evadat dintr-o închisoare în timpul cutremurului

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Mai mulți membri ai Statului Islamic, închiși într-o închisoare siriană, au evadat în timpul cutremurului. Cel puțin 20 de prizonieri au evadat după ce deținuții s-au răzvrătit într-o închisoare a poliției militare din Rajo, în apropiere de granița cu Turcia. 

În interior, se află 2000 de deținuți, dintre care aproximativ 1300 sunt luptători ai SI. ”După ce a avut loc cutremurul, Rajo a fost afectat, iar deținuții au început să se revolte și au preluat controlul asupra unor părți ale închisorii. Aproximativ 20 de deținuți au fugit…despre care se crede că sunt militanți ai SI”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul unității.

Statul Islamic este considerat o organizație teroristă de numeroase state accidentale.

Citește și: Șeful reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis

Peste 5.000 de oameni au murit, în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni, la distanță de 9 ore unul de altul, în regiuni relativ apropiate.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000, scrie The Guardian. Încă un cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit marți estul Turciei. Președintele Recep Tayyip Erdogan declară stare de urgenţă pentru trei luni în zonele afectate de cutremure.

Parteneri