6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitateProcesul lui Dan Hosu, amânat peste trei zile. Urmează termenul final

Procesul lui Dan Hosu, amânat peste trei zile. Urmează termenul final

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Procesul în care era judecat Dan Hosu, fostul soț al procuroarei Giorgiana Hosu, decedat între timp, a fost amânat de Curtea de Apel București pentru 10 februarie. Până atunci, primăria Bragadiru ar trebui să trimită la dosar certificatul de deces al lui Dan Hosu.

Completul de judecată este format din judecătoarele Claudia Jderu și Sabina Adomniței. Președintele de complet, Jderu, a amânat dosarul la cererea avocaților care au solicitat un termen pentru a fi depus la dosar certificatul de deces al lui Dan Hosu. În acest sens, instanța a dispus să facă o adresă către primăria Bragadiru-Ilfov, pentru a trimite instanței o copie după respectivul act.

Totodată, președinta de complet, Claudia Jderu, a cerut apărătorilor ca la următorul termen, de pe 10 februarie, să se pregătească pentru a pune concluzii finale în dosar.

Dan Hosu a murit în urmă cu trei zile.

Citește și: Soțul fostei șefe DIICOT, Dan Hosu, a murit. Ministrul Predoiu, acuzat că s-a antepronunțat în dosarul în care era judecat

Acuzațiile DNA

Fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Direcţiei de combatere a crimei organizate a IGPR, Hosu a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, un alt poliţist, Cătălin Marian Cataramă, şi patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

În 24 septembrie 2020, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Hosu pentru acuzaţiile trafic de influenţă şi dare de mită şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi pentru  instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Parteneri