24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăPrahovalibera.roSe dau mai mulți bani de la Guvern pentru studenți, dar și...

Se dau mai mulți bani de la Guvern pentru studenți, dar și pentru familii

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Vești bune pentru români. Prin intermediul Ministerului Familiei, Guvernul are în plan majorarea sumelor de bani acordat pentru studenți și familii.

Este vorba despre cele două programe cu credite garantate de stat Family Start și Student Invest, care acordă împrumuturi familiilor și studenților.

De asemenea, se mai pregătesc și modificări atât în ceea ce privește suma acordată, cât și în ceea ce privește condițiile de înscriere pentru cele două programe. În cadrul programului Family Start, acum se pot împrumuta până la 75.000 de lei și se dorește să se ajungă la suma de 150.000 de lei.

De acest credit pot beneficia familiile cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care au venituri lunare mai mici de 7.500 de lei. În prezent se lucrează la extinderea acestor categorii de beneficiari, astfel încât să fie incluse și familiile monoparentale, dar și asistenții maternali, pentru a avea mai mulți beneficiari la acest credit.

Ce prevede programul Student Invest

În ceea ce privește programul Student Invest, acum pot fi împrumutați maximum 50.000 de lei. Aici, varianta de lucru este ca suma să fie majorată la 75.000 de lei, sumă maximă care ar putea fi împrumutată de doritori. În acest moment pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 31 de ani care sunt înscriși într-o unitate de învățământ superior.

Aici se dorește creșterea vârstei până la 45 de ani și de asemenea, să poată aplica și medicii rezidenți. Pentru acest lucru se dorește majorarea vârstei.

Totodată, se vor extinde și categoriile de cheltuieli eligibile. Spre exemplu, autoturismul nu va fi obligatoriu să fie nou, așa cum se întâmplă în acest moment. De asemenea, banii vor putea fi folosiți și pentru achiziția de electrocasnice și pentru alte nevoi care vor fi anunțate în perioada următoare. Pentru ambele credite, perioada de rambursare este de 10 ani iar dobânda este subvenționată la Family Start în proporție de 80% de stat, iar la Student Invest este subvenționată în totalitate.

În perioada următoare așteptăm ca ministrul familiei, Gabriela Firea, să anunțe aceste modificări după ce vor fi definitivate.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...