26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneSe pregătesc de război! Anunțul teribil venit chiar acum. Creștere semnificativă a…

Se pregătesc de război! Anunțul teribil venit chiar acum. Creștere semnificativă a…

Articole Similare

Se pregătesc de război! În cursul zilei de luni, 6 februarie, Coreea de Nord a decis să își extindă și să își intensifice exercițiile militare, asta în timp ce Phenianul critica SUA și Coreea de Sud pentru acest lucru.

Se pregătesc de război! Coreea de Nord a declarat că va extinde și intensifica exercițiile militare pentru a se asigura că forțele sale armate sunt pregătite pentru orice război, potrivit presei de stat.

Decizia a fost luată luni, în cadrul unei reuniuni a comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor, aflat la putere, care a fost prezidată de liderul Kim Jong Un.

Pe primul loc pe ordinea de zi a fost „chestiunea extinderii și intensificării constante a operațiunilor și exercițiilor de luptă ale Armatei Populare Coreene.. perfecționarea strictă a pregătirii pentru război”, a declarat marți agenția oficială de știri Korean Central News Agency (KNCA).

Reuniunea comisiei a avut loc în contextul în care se așteaptă ca miercuri Coreea de Nord să organizeze o paradă militară pentru a marca aniversarea fondării forțelor sale armate și pentru a prezenta cele mai recente echipamente din cadrul programului său de arme nucleare și de rachete în creștere.

Imagini comerciale prin satelit au arătat trupele nord-coreene exersând în formație în Phenian.

O creștere semnificativă a personalului și a vehiculelor

Lee Sung-jun, purtătorul de cuvânt al Statului Major Întrunit al Coreei de Sud, a declarat în timpul unei ședințe de informare că armata sud-coreeană a detectat o „creștere semnificativă a personalului și a vehiculelor” în zonele legate de repetițiile pentru paradă, dar a refuzat să împărtășească o evaluare specifică cu privire la momentul în care va avea loc evenimentul.

El a adăugat că armata sud-coreeană monitorizează îndeaproape evoluțiile legate de posibila creare de către Coreea de Nord a unui nou birou militar legat de rachete, dar nu a oferit mai multe detalii. Unii analiști spun că noul departament s-ar putea ocupa, eventual, de dezvoltarea focoaselor nucleare și a sistemelor balistice.

Coreea de Nord sărbătorește cea de-a 75-a aniversare a fondării forțelor sale armate la 8 februarie și Ziua Stelei Strălucitoare la 16 februarie. Aceasta din urmă este ziua de naștere a lui Kim Jong Il, fiul fondatorului Kim Il Sung și tatăl lui Kim Jong Un.

Coreea de Nord a condamnat exercițiile militare ale SUA și ale Coreei de Sud

Promisiunea Phenianului de a-și extinde exercițiile militare vine după ce săptămâna trecută a condamnat exercițiile militare ale Statelor Unite și ale Coreei de Sud. Aceasta a criticat de mult timp astfel de activități ca fiind repetiții pentru invazie, dar săptămâna trecută a declarat că exercițiile au depășit o „linie roșie extremă” care amenință să transforme peninsula într-un „arsenal de război uriaș și o zonă de război mai critică”.

Seulul și Washingtonul au intensificat exercițiile militare comune pe fondul unui an de teste de armament nord-coreean, sfidând sancțiunile Națiunilor Unite.

Cele mai recente exerciții aeriene, care au avut loc la 1 februarie, au implicat bombardiere B-1B din SUA, precum și avioane de vânătoare F-22 și F-35.

Coreea de Sud a declarat că exercițiile comune au fost concepute pentru a demonstra credibilitatea „descurajării extinse” a SUA, referindu-se la angajamentul de a utiliza întreaga gamă a capacităților sale militare, inclusiv cele nucleare, pentru a apăra Coreea de Sud.

În ultimele luni, Seulul a cerut asigurări mai puternice că SUA își vor folosi rapid și decisiv capacitățile nucleare pentru a-și proteja aliatul în fața oricărui atac nuclear nord-coreean.

Peste 28.500 de soldați americani se află în Coreea de Sud ca moștenire a Războiului din Coreea din 1950-1953, care s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace.

„Coreea de Nord face aluzie la posibilitatea unei acțiuni militare în viitor în numele antrenamentelor operaționale și de luptă și al pregătirii de război”, a declarat Hong Min, director la Institutul Coreean pentru Unificare Națională.

Liderul nord-coreean a cerut recent o creștere „exponențială” a arsenalului nuclear al Phenianului, inclusiv producerea în masă de arme nucleare tactice și dezvoltarea de noi rachete pentru contraatacuri nucleare. El a mai spus că țara sa trebuie „să-și întărească în mod covârșitor mușchii militari” în 2023, ca răspuns la ceea ce Phenianul numește ostilitatea SUA și a Coreei de Sud, scrie Al Jazeera.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...