26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăPrahovalibera.roCum alegem un stand up paddle?

Cum alegem un stand up paddle?

Articole Similare

Numeroase sunt modelele de stand up paddle existente în ziua de azi pe piață. Mai lungi sau mai scurte, mai late sau mai înguste, cu forme diferite, indiferent de modelul ales ai nevoie de un produs de calitate bună.

Alegerea unui stand up paddle în funcție de tipul de practică

Este important să alegi un stand up paddle în funcție de tipul de pratică: Surf, Allround, Touring și Race. Alegerea unui stand up paddle se va face în funcție de tipul de practică și de nivelul fiecăruia. Indiferent de nivelul tău, alege plăci de surfing de la mobilab.

Allround –  o placă polivalentă care îi permite utilizatorului să navigheze în orice condiție. Este placa ideală pentru a debuta și pentru a descoperi această activitate. Acest tip de placă oferă un grad ridicat de stabilitate datorită faptului că este destul de lată (32”) și destul de groasă. Relativ scurtă, un stand up paddle allround se manevrează cu ușurință de oricine. Este în egală măsură tipul de placă folosit pentru Yoga sau Pilate Paddle.

Touring – sunt modele concepute pentru plimbările mai lungi, pentru explorare și pentru downwind. Sunt destul de late, au 31” și destul de lungi, 11’6 sau mai mult. Dimensiuni care permit utilizatorului alunecarea fără eforturi. Sunt ideale și pentru debutanți.

Race – este placa folosită de cei care participă la competiții și care caută un maxim de performanță și o alunecare optimă. Are 12’6 sau 14’ lungime. Cu cât o placă este mai îngustă, cu atât va fi mai rapidă însă în ceea ce privește stabilitatea, lasă de dorit.

Surf – este o placă special concepută pentru a înfrunta valurile. Este mult mai ușor de manevrat însă nu este atât de stabilă ca un stand up paddle Touring sau Paddle.

Rigidă sau gonflabilă?

Acum că ai aflat care sunt diferitele tipuri de stand up paddle, nu îți mai rămâne decât să alegi între o placă rigidă sau gonflabilă.

Placa rigidă oferă următoarele avantaje:

  • Performanțe ridicate: senzații incredibile de alunecare, incomparabile;
  • O stabilitate ridicată și rigiditate;
  • O libertate infinită, dat fiind faptul că o placă gonflabilă nu poate merge mai departe de 300 de metri;

Chiar dacă placa rigidă este mai bună decât cea gonflabilă, în cazul în care nu ai suficient loc pentru a o depozita sau cu ce să o transporți, cea mai bună alternativă este placa gonflabilă.

Placa gonflabilă

Este aliatul ideal dacă ești debutant sau dacă nu ai suficient spațiu pentru a o depozita. Ușor de transportat, o poți duce peste tot cu tine. Drept urmare, placa gonflabilă prezintă următoarele avantaje: ușor de transportat, de depozitat, este destul de rezistentă la șocuri, are un preț mai scăzut decât un paddle rigid.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...