15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăEconomicELCEN: CET-urile ELCEN livrează 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6%...

ELCEN: CET-urile ELCEN livrează 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional

Articole Similare

”CET-urile ELCEN livrează în prezent 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional şi 843 Gcal/h în sistemul de termoficare din Bucureşti. În ciuda stării anterioare de insolvenţă şi a subfinanţării masive a companiei ca urmare a datoriilor acumulate de Termoenergetica faţă de ELCEN, anul trecut s-au realizat la nivelul ELCEN lucrări majore de reparaţii şi mentenanţă ce au condus la asigurarea disponibilităţii de funcţionare a agregatelor energetice şi operarea acestora în siguranţă în acest sezon rece”, a transmis, miercuri, ELCEN.

Sursa citată a precizat că, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice de iarnă, cu temperaturi scăzute la nivel naţional şi în Bucureşti, CET-urile ELCEN asigură în prezent energia electrică şi termică necesară în condiţii de consum ridicat, contribuind la funcţionarea stabilă a sistemului de termoficare din capitală şi a Sistemului Energetic Naţional.

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar gerul va persista în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova, pentru aceste zone fiind emis Cod galben. Temperaturile minime se vor situa între -25 şi -18 grade.

 

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...