24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEconomicELCEN: CET-urile ELCEN livrează 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6%...

ELCEN: CET-urile ELCEN livrează 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

”CET-urile ELCEN livrează în prezent 500 MW în Sistemul Energetic Naţional, adică 5,6% din producţia de electricitate la nivel naţional şi 843 Gcal/h în sistemul de termoficare din Bucureşti. În ciuda stării anterioare de insolvenţă şi a subfinanţării masive a companiei ca urmare a datoriilor acumulate de Termoenergetica faţă de ELCEN, anul trecut s-au realizat la nivelul ELCEN lucrări majore de reparaţii şi mentenanţă ce au condus la asigurarea disponibilităţii de funcţionare a agregatelor energetice şi operarea acestora în siguranţă în acest sezon rece”, a transmis, miercuri, ELCEN.

Sursa citată a precizat că, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice de iarnă, cu temperaturi scăzute la nivel naţional şi în Bucureşti, CET-urile ELCEN asigură în prezent energia electrică şi termică necesară în condiţii de consum ridicat, contribuind la funcţionarea stabilă a sistemului de termoficare din capitală şi a Sistemului Energetic Naţional.

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar gerul va persista în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova, pentru aceste zone fiind emis Cod galben. Temperaturile minime se vor situa între -25 şi -18 grade.

 

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...