35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiPolițiștii au confiscat peste 1 tonă de tutun în urma perchezițiilor făcute...

Polițiștii au confiscat peste 1 tonă de tutun în urma perchezițiilor făcute în București și alte județe din țară

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Marți seara, DGPMB, coordonat de Parchetul din cadrul Judecătoriei Sectorului 6, a efectuat 17 percheziții în București și în alte județe la persoane suspectate de contrabandă cu țigări. 13 persoane au fost aduse la sediul poliției. Operațiunea a fost susținută de Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit peste o tonă de tutun în posesia unor persoane suspectate de infracțiuni economice. DGPMB a declarat că, din octombrie 2022 până în prezent, au fost create două site-uri care transmit informații despre vânzarea tutunului în diferite cantități. Comenzile clienților erau trimise prin firme de curierat sub nume fictive.

La data de 7 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6-DGPMB, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ialomița, Buzău, Prahova și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat.

Cercetările au arătat că între octombrie 2022 și prezent au fost vândute 3,8 tone de tutun. În urma perchezițiilor realizate de polițiști, au fost găsite sume de bani și peste o tonă de tutun. Daunele cauzate statului de către persoanele reținute sunt estimate la aproximativ 675.750 de lei.

În urma derulării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și indisponibilizat: aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunțit tutun, mai multe butoaie, în care tutunul era prelucrat, prin fierbere, precum și 16.000 de lei, 5.500 de euro și 60 de grame de aur.

Treisprezece persoane au fost duse la sediul poliției pentru cercetări suplimentare. Șapte bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Vor fi aduși în fața magistraților.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...