5.2 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneRusia îi cere Ambasadei SUA la Moscova să nu se amestece în...

Rusia îi cere Ambasadei SUA la Moscova să nu se amestece în treburile sale interne. O acuză de răspândirea de informații false în spațiul public

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

 9 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

În ciuda avertismentelor repetate îndreptate către misiunea diplomatică americană din Moscova, aceasta își continuă activitatea „nocivă” în spațiul informațional, acuză Ministerul rus de Externe.

În aceasta direcție, într-o notă oficială transmisă Ambasadei SUA din Moscova i s-a cerut acesteia să înceteze să se amestece în afacerile interne ale Rusiei, a declarat o sursă apropiată conducerii MAE. „La 7 februarie anul curent, Ambasadei SUA la Moscova i-a fost înmânată o notă oficială prin care i se cere să oprească acțiunile incompatibile cu statutul unei misiuni diplomatice și care reprezintă ingerință în treburile interne ale Federației Ruse”, potrivit sursei.

Rusia cere Ambasadei SUA să nu se mai amestece în treburile ei interne

Sursa a mai declarat că în ciuda avertismentelor repetate conținute, în special, în nota Ministerului Afacerilor Externe din 9 decembrie 2022, misiunea diplomatică americană continuă activitatea rău intenționată în spațiul informațional. Ambasada SUA este acuzată că face declarații nepotrivite despre conducerea țării unde-și desfășoară activitatea și, în același timp, răspândește informații false despre Forțele Armate ale Federației Ruse și despre războiul din Ucraina.

Potrivit legislației ruse aceste fapte se pedepsesc penal.

„Diplomații americani au fost atenționați în legătură cu încercările de a desfășura activități subversive, recrutând „agenți de influență” cu scopul de a semăna discordie și disensiune în societatea rusă, instigând la manifestări anti-statale. Angajații implicați în aceste activități vor fi expulzați, indiferent de funcțiile lor”, a spus sursa apropiată conducerii Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

În consecință, noului ambasador al SUA la Moscova, Lynn Tracy, prima femeie care ocupă acest post, i s-a cerut să respecte regulile Federației Ruse și să pună capăt activităților care vin în contradicție cu cerințele autorităților și cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

SUA, acuzată de propagandă anti-rusă

„Partea rusă nu intenționează să accepte propaganda anti-rusă turbată, răspândită de resursele informaționale ale Ambasadei SUA și intenționează să folosească pentru neutralizarea ei toate mijloacele disponibile”, a subliniat sursa, potrivit vestidinrusia.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a confirmat că ambasada americană a primit o notă diplomatică de la Ministerul rus de Externe, dar a precizat că politica generală a departamentului este de a nu comenta corespondenţa diplomatică.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...