19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăActualitateTOP 3 cele mai mari cutremure din lume

TOP 3 cele mai mari cutremure din lume

Articole Similare

TOP 3 cele mai mari cutremure din lume. Cutremurul din Turcia în urma căruia mii de persoane și-au pierdut viața nu a fost nici pe departe atât de puternic pe cât cele mai dezastruoase cutremure din lume.

Cel mai puternic cutremur din lume a fost înregistrat în 1960 și a avut o magnitudine de 9.5 pe scara Richter, însă numărul victimelor a fost cu mult mai mic decât cel din Turcia înregistrat pe 6 februarie 2022.

TOP 3 cele mai mari cutremure din lume

Pe de altă parte, un alt cutremur din 2004 din Indonezia a ucis peste 1 milion de persoane, deși nu a avut o magnitudine la fel de mare.

Iată TOP 3 cele mai mari cutremure din lume:

Valvidia este cel mai mare cutremure înregistrat de măsurători. A avut loc în Chile pe data de 22 mai 1960 și a avut o magnitudine de 9.5 pe scara Richter. Numărul victimelor s-a ridicat la aproximativ 6.000 de persoane.

Al doilea cel mai mare cutremur din lume s-a produs în Alaska, pe 27 mai 1964 și a avut o magnitudine de 9.2 pe scara Richter, acesta a distrus satul din apropiere și a fost urmat de un tsunami.

Al treilea cel mai mare cutremur de până cum s-a produs în 2004, în Sumatra, Indonezia și a avut magnitudinea de 9.1 pe scara Richter. Urmările cutremurului s-au transformat în tsunami care a dus la peste 1 milion de morți.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...