20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăActualitateCe este ChatGPT și ce poate să facă

Ce este ChatGPT și ce poate să facă

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Ce este ChatGPT și ce poate să facă. Se tot vorbește despre tehnologia ChatGPT, însă ce poate mai exact să facă aceasta și cât de utilă este în viața de zi cu zi?

Concret, ChatGPT este un software conceput pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului.

Ce este ChatGPT și ce poate să facă

ChatGPT folosește inteligența artificială pentru a conversa cu utilizatorul. Aplicația a impresionat prin acuratețea răspunsurilor și versatilitatea lor. Totodată, chatbotul poate genera text lizibil la cerere, precum și imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Menționăm că corporația OpenAI LP, cu sediul în San Francisco, a înființat laboratorul OpenAI cu scopul de a cerceta și dezvolta inteligența artificială. În data de 30 noiembrie 2022, munca a dat rezultate și a fost lansat ChatGPT.

Compania a mai lansat, în 2020, GPT-3, care era contra cost, însă nu s-a bucurat de succesul ChatGPT-ului. În prezent, corporația a fost evaluată la peste 29 de miliarde de dolari.

Ce este ChatGPT și ce poate să facă

Noul chatbot este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet. Acesta este ușor de folosit și funcționează ca un dialog scris între sistemul de inteligență artificială și utilizatorul care adresează întrebări.

Cei mai mulți oameni îl folosesc pentru a scrie texte, poezii sau melodii, încercând astfel să scape mai ușor de sarcinile lor de zi cu zi.

Trebuie precizat că, chatbotul se dezvoltă singur prin propriile interacțiuni cu utilizatorul și sunt mari șanse ca la un moment dat să fie cea mai inteligentă creație, artificială sau nu.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...