23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăEconomicLidl România inaugurează cel mai mare depozit logistic din portofoliul său, în...

Lidl România inaugurează cel mai mare depozit logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni din judeţul Călăraşi

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

”Lidl continuă investiţiile în România şi inaugurează cel mai mare centru logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni, judeţul Călăraşi. Noul depozit, amplasat strategic în apropierea autostrăzii A2, va deservi aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud şi sud-est a ţării”, anunţă compania.

Cel de-al şaselea sediu regional se întinde pe o suprafaţă totală construită de peste 56.000 mp şi o suprafaţă a terenului de peste 173.000 mp, fiind astfel cel mai mare depozit din portofoliul Lidl.

Amplasată în apropierea autostrăzii A2, clădirea este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distribuţie în zona de sud şi sud – est a ţării şi în paralel pentru reducerea impactului negativ asupra mediului, generat de transportul logistic.

„Eficienţa face parte din strategia noastră de business sustenabil, aşadar aplicăm acest principiu în toate domeniile noastre de activitate, inclusiv în expansiune şi vânzări. Deschiderea depozitului din comuna Fundeni, din apropiere de A2, a venit ca un pas firesc, odată cu  extinderea reţelei noastre de magazine. Pentru că suntem la cel de-al şaselea depozit din portofoliul nostru, experienţa ne-a oferit ocazia să testăm şi să dezvoltăm mai multe soluţii care ne permit să optimizăm timpii de aprovizionare a magazinelor, să avem o şi mai mare acurateţe a stocurilor de produse şi totodată să reducem amprenta de carbon generată de activitatea din depozit”, a spus Cezar Rotaru, director sediul regional Fundeni, Lidl România.

Noul sediu regional este dotat cu 2.650 de panouri solare, care au capacitatea de a produce în jur de 30% din cantitatea de energie destinată funcţionării clădirii. În plus, centrul logistic este dotat cu o staţie de încărcare electrică, destinată să alimenteze camioane, precum primul camion 100% electric de pe piaţa din România, lansat de Scania, Blue River şi Lidl anul trecut sau cele 2 camioane electrice, de la Mercedes-Benz Trucks & Buses România şi Volvo Trucks România care au intrat în flota Blue River luna aceasta, şi care vor deservi aprovizionarea magazinelor Lidl arondate acestei regiuni. Alternativ, odată cu inaugurarea acestei clădiri, retailerul construieşte o staţie de alimentare CNG (Gaz Natural Comprimat) destinată unei părţi din flota de camioane care transportă marfă pentru magazinele Lidl.

Odată cu noul centru logistic din Fundeni, Lidl România inaugurează şi o pictură murală de peste 6.000 mp, amplasată pe două dintre laturile clădirii. Pictura a fost realizată de artistul Irlo, în parteneriat cu The Institute, şi a fost creată integral din vopsea ecologică Airlite, care are rolul de a purifica aerul din apropierea clădirii. Astfel, această vopsea reduce poluarea din aer atunci când este expusă la lumina naturală, eliminând anual aproximativ 330 kg de oxizi de azot.

Depozitul logistic din portofoliul Lidl a creat peste 250 de locuri de muncă, atât în zona operaţională, cât şi în cea administrativă.

 

 

 

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...