23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăActualitateMinistrul de externe al Slovaciei acuză Ungaria că ar fi revendicat teritorii,...

Ministrul de externe al Slovaciei acuză Ungaria că ar fi revendicat teritorii, dacă Rusia ar fi reușit în Ucraina. Ce spune guvernul lui Viktor Orbán

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...
blank

Potrivit ministrului de externe al Slovaciei, dacă Rusia ar fi câștigat în Ucraina, Ungaria ar fi avut deja pretenții teritoriale în Slovacia, o acuzație nefondată care a fost întâmpinată cu indignare de către guvernul ungar, potrivit Remix News.

Ministrul slovac de externe, Rastislav Kácer, a făcut afirmația marți în timpul unei emisiuni la televiziune Markíza „Na telo plus”, spunând fără dovezi că „dacă Vladimir Putin ar fi avut succes în Ucraina, Ungaria ar fi avut deja pretenții teritoriale împotriva Slovaciei”.

Potrivit portalului de știri Bumm.sk, Kácer a fost întrebat dacă Slovacia este amenințată de Ungaria și dacă Ungaria va avea, în câțiva ani, pretenții teritoriale împotriva Slovaciei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Politicianul slovac a spus că e de părere că există o dispută teritorială și reprezintă o problemă de actualitate astăzi, motiv pentru care a spus că este important pentru Slovacia în ansamblu ca trupele ruse să nu câștige în Ucraina.

Ministerul de Externe al Ungariei a răspuns prin convocarea ambasadorul Slovaciei la Budapesta.

Kácer a mai spus că problema fularului prim-ministrului Viktor Orbán cu Ungaria Mare ar trebui abordată, deoarece reprezintă vârful piramidei obiectivelor politice ale Ungariei. El a adăugat că are în seiful său un dosar de informații despre incident. Orbán a susținut însă că se discută mult prea mult despre fular și că Ungaria nu are nicio ambiție să anexeze vreun teritoriu de la vecinii săi.

Tamás Menczer, secretarul de stat pentru relații bilaterale la Ministerul de Externe al Ungariei, a reacționat miercuri la declarația lui Rastislav Kácer într-o postare pe Facebook.

„Europa se confruntă cu crize majore și în astfel de vremuri avem nevoie de politicieni sensibili, iar actualul ministru de externe al Slovaciei nu este unul dintre ei. Kácer atacă practic Ungaria pentru că suntem pro-pace și anti-sancțiuni. Dar nu vom schimba asta chiar dacă ministrului Kácer nu-i place”, a scris Menczer pe pagina sa de socializare.

Menczer a mai spus că „azi l-am convocat pe ambasadorul slovac la Budapesta la Ministerul Afacerilor Externe și i-am spus că declarațiile lui Rastislav Kácer sunt minciuni inacceptabile, fără sens”.

El a adăugat că „parteneriatul maghiar-slovac și alianța V4 pot supraviețui unor figuri precum Rastislav Kácer”.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...