35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăConstantaPoștașii vor salarii mai mari, fiindu-le din ce în ce mai greu...

Poștașii vor salarii mai mari, fiindu-le din ce în ce mai greu să se descurce cu banii puțini câștigați

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Merg prin toate cartierele, aleargă de dimineața până seara pe străzi. Indiferent dacă le aduc vârstnicilor pensiile acasă, le livrează corespondența, le aduc ziarele sau revistele preferate sau, mai recent, cardurile de energie, factorii poștali sunt la datoria lor, fie vară sau iarnă, precum acum.

Din păcate, eforturile lor de a fi la dispoziția cetățenilor nu sunt recompensate adecvat, majoritatea fiind nevoiți să supraviețuiască cu salariul minim pe economie. Nu mai spunem că gerul de afară este extrem de greu de suportat și chiar mai mult decât câteva minute. Cu toate acestea, ei nu se plâng de condițiile speciale de muncă, fără uniforme sau echipamente de protecție. În nivel național, Compania Națională Poșta Română a achiziționat 200 de autoutilitare pentru a-și moderniza parcul auto, dar în Constanța nici măcar una nu a ajuns încă. Toate acestea fiind spuse, poștașilor le este foarte greu să își facă treaba, cu bani puțini în buzunare, rate la bănci, copii de crescut și de dus la școală, dar care trebuie să alerge prin ger și ploi pentru a le oferi semenilor servicii de calitate.

„Ne descurcăm destul de greu, mai ales că, acum, trecem şi printr-o perioadă de reorganizare a companiei, cu care suntem de acord, este adevărat. Suntem de acord cu modernizarea, ne dorim condiţii de muncă şi mai ales salarii mai bune, dar acest lucru trebuie să se facă într-un cadru legal, transparent şi predictibil pentru oameni, or, lucrurile, la acest moment, nu stau deloc aşa. Ba, din contră, se desfiinţează posturile vacante şi este nevoie de personal. De exemplu, în ultimele 6-9 luni, angajările au fost blocate. S-a considerat că aceste posturi nu se justifică şi nu este corect ceea ce se întâmplă. Cu toate acestea, în continuare, oamenii, pe lângă atribuţiile lor de serviciu, îndeplinesc şi atribuţiile acelor posturi vacante, pentru care se oferea, înainte, un spor de cumul de funcţii. Odată ce aceste posturi s-au desfiinţat, atunci nu mai există justificarea de a oferi acel spor pentru munca prestată către mulţi factori poştali. Şi, da, ne confruntăm cu un deficit de personal, mai ales că majoritatea acestor posturi erau din operaţional (oficianţi, factori poştali, şoferi, casieri). În acest fel, ne este foarte mult îngreunată activitatea şi este dificil să facem faţă tuturor provocărilor. Referitor la cardurile de energie oferite prin intermediul nostru, poştaşii nu s-au dat niciodată la o parte de la muncă. Acesta este un contract care poate să aducă şi beneficii. Cu toţii ne dorim asta, dar lucrurile trebuie făcute şi în avantajul poştaşilor, pentru că, în momentul de faţă, din aproximativ 23.000 de salariaţi, mai mult de jumătate sunt cu salariul minim pe economie. Toate acestea în condiţiile în care majoritatea au vechime de minimum 10-15 ani. Am vorbit cu oamenii şi cel mai deranjant lucru pentru ei este inechitatea salarială. După atât timp în câmpul muncii, o bună parte dintre ei au acelaşi salariu minim pe economie ca şi un angajat intrat de curând în companie”, a afirmat liderul de sindicat al poştaşilor din Constanţa, Ivan Palii. Acesta a mai spus că, în prezent, în Constanţa îşi desfăşoară activitatea în jur de 500-600 de poştaşi.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...