15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneRăzboiul din Ucraina: Zelensky obține arme, rușii forțează străpungerea frontului

Războiul din Ucraina: Zelensky obține arme, rușii forțează străpungerea frontului

Articole Similare

Situație tot mai complicată pe frontul din Ucraina, rușii forțează fără rost să rupă defensiva Ucrainei, iar președintele Zelensky ”defilează” prin Europa cerând sprijin militar: Tancuri, rachete și avioane de luptă performante.

 

Președintele Ucrainei se va întâlni cu liderii europeni, în timp ce continuă să strângă sprijin pe fondul invaziei Rusiei.

Volodimir Zelensky se va afla astăzi la Bruxelles pentru discuții cu liderii europeni, pe care cancelarul german Olaf Scholz le-a descris drept un „semnal al solidarității și comunității europene”.

Vezi și Volodir Zelenski: Forţele ucrainene din oraşul Bahmut rezistă

Miercuri, Zelensky s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, apoi cu președintele francez Emmanuel Macron și Cancelarul Scholz.

„Franța și Germania au potențialul de a schimba jocul și așa văd discuțiile noastre de astăzi”, a spus Zelensky. Și a continuat: ”Cu cât primim mai devreme arme grele cu rază lungă de acțiune și piloții noștri obțin avioane moderne… cu atât mai repede se va încheia această agresiune rusă”.

Grupul de mercenari Wagner nu mai recrutează din închisori

Wagner Group a declarat că nu va mai recruta prizonieri pentru a lupta în Ucraina.

„Recrutarea prizonierilor de către compania militară privată Wagner s-a oprit complet”, a declarat fondatorul grupului, Yevgeny Prigozhin, în comentariile publicate pe rețelele de socializare.

Citește și Trupele Wagner decimate în Ucraina ajung în cimitire

Bucătarul lui Putin mai spune că: ”Ne îndeplinim toate obligațiile față de cei care lucrează pentru noi acum”.

Rușii forțează în Kreminna

Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat că militarii ucraineni își mențin pozițiile în apropiere de Kreminna, un oraș deținut de forțele rusești de luni de zile, dar a precizat că au nevoie de mai multe arme și muniții pentru a rezista, relatează Reuters.

„Pot confirma că a avut loc o creștere semnificativă a atacurilor și a bombardamentelor. Și este în direcția Kreminna”, unde încearcă să străpungă liniile ucrainene a declarat el pentru televiziunea ucraineană.

„Până acum nu au avut niciun succes semnificativ, forțele noastre de apărare rezistă ferm acolo”.

Vezi și Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni au decis sprijiul militar pentru Ucraina

Kreminna, care se află la aproximativ 100 km nord-vest de capitala regională Lugansk, avea o populație de aproximativ 18.000 de locuitori înainte de invazia rusă din 24 februarie anul trecut.

Străpungerea liniilor ucrainene în apropiere de Kreminna ar duce forțele rusești cu un pas mai aproape de orașul Kramatorsk, mult mai mare.

„(Avem nevoie de) echipamente grele și muniție de artilerie – atunci nu numai că vom putea menține apărarea, dar vom putea face și o operațiune contraofensivă bună”, a mai spus Gaidai.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...