20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăConstantaLocuitorii comunei Mihai Viteazu vor putea plăti taxele și impozitele și în...

Locuitorii comunei Mihai Viteazu vor putea plăti taxele și impozitele și în rate

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Primăria comunei Mihai Viteazu anunță locuitorii că au până în septembrie să-și plătească taxele și impozitele locale fără penalități. Cei care le plătesc întregi până la 31 martie primesc o reducere de 10%.

„Locuitorii comunei noastre pot plăti taxele și impozitele locale chiar dacă nu au primit înștiințarea de plată. Dacă se achită integral impozitul, până la data de 31 martie, se acordă o bonificație de 10 la sută”, zice viceprimarul Adrian Costache.

El a spus că, momentan, plățile pot fi efectuate doar în bani fizici, la sediul Primăriei, dar, în viitor, se planifică introducerea mai multor opțiuni de plată, inclusiv prin intermediul unui terminal cu plată prin card bancar.

„În acest moment se poate achita doar în numerar, la biroul taxe şi impozite. S-a luat în calcul și achiziția unui sistem POS, unde cetățeanul va putea plăti cu un card bancar. Facem pași și în această direcție, de a simplifica procesul în beneficiul cetățeanului. Momentan, la sediul Primăriei au fost desemnate două persoane, care vor pune la dispoziția cetățenilor, contribuabililor, orice informație este necesară cu privire la achitarea taxelor și impozitelor locale. Acesta sunt o importantă sursă de venituri pentru comuna noastră, venituri care, ulterior, se întorc în investiții realizate în beneficiul nostru, al tuturor”, a spus primarul.

Plata impozitelor și taxelor locale, precum și a altor sume datorate bugetului local, poate fi efectuată zilnic între luni și joi între orele 8:30 și 16:30, iar vineri între orele 8:30 și 13:00. Plățile pot fi realizate integral sau în rate, iar cei care achită până la sfârșitul lunii septembrie nu vor fi supuși penalităților.

„Impozitul, taxele, pe clădiri, terenuri, mijloacele de transport etc, se pot plăti și în rate, lunare, trimestriale, așa cum poate fiecare. Este de reținut faptul că până la 30 septembrie nu vor fi percepute penalități de întârziere. Așa că îndemn oamenii să achite taxele, așa cum poate fiecare, până la această dată”, a mai zis viceprimarul Adrian Costache.

Informații suplimentare pot fi obținute la Primăria din comuna Mihai Viteazu, la numărul de telefon 0241/767.130 sau prin intermediul email-ului, la adresa primaria_mv@hotmail.com.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...