34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateUn tată susține că fiul său a fost bătut și închis într-o...

Un tată susține că fiul său a fost bătut și închis într-o cușcă de colegi. Reacția șocantă a autorităților

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Un bărbat din judeţul Bacău susține că fiul său a fost victima bullyingului în repetate rânduri și acuză autoritățile competente că nu au luat măsuri pentru a opri abuzurile la care era supus băiatul.

Băcăuanul spune că în aprilie 2022, băiatul, elev pe atunci elev în clasa a şasea la o şcoală din localitatea Parincea, a fost bătut şi băgat într-o cuşcă metalică de către colegi, iar de atunci poliţiştii, cărora li s-a adresat nu au soluţionat dosarul.

Mai mult, pentru că nu s-au luat măsuri, mai zice bărbatul, fiul său a fost din nou lovit, cu un bulgăre de gheaţă.

Autoritățile ar fi „mușamalizat” cazul

El a postat pe Facebook o imagine cu copilul, tăiat la un pomete. În replică, oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean au postat, pe Facebook, un mesaj în care susţin că nu au „muşamalizat” incidentul şi că inspectoratul şi şcoala nu fac anchete penale.

„Copilul meu a fost bătut şi anul trecut. După ce l-au bătut, l-au băgat într-o cuşcă de tomberon, din fier. Am făcut sesizare şi la IPJ Bacău, şi la comuna Parincea, am făcut sesizare şi către şcoala Parincea, dar nu s-a rezolvat nimic. Pe 8.04.2022, anul trecut, s-a întâmplat”, a declarat el pentru News.ro.

Bărbatul a prezentat mai multe documente care atestă că s-a adresat Poliţiei, dar şi un certificat medico-legal emis în data de 13 aprilie 2022 de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bacău, care specifică faptul că băiatul s-a prezentat la medicul legist însoţit de mama sa, a declarat că pe 8 aprilie 2022 a fost lovit cu picioarele de către patru persoane şi băgat într-un tomberon şi că băiatul prezintă echimoze.

Cu privire la incidentul petrecut în luna aprilie a anului trecut, bărbatul susţine că acesta a avut loc în şcoală şi nu în afara unităţii de învăţământ.
Incidentul relatat este confirmat de către oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, care au publicat procesul verbal încheiat la acel moment.

În document se arată că incidentul din 8 aprilie s-a petrecut „în afara perimetrului unităţii şcolare” şi nu în şcoală ci pe un teren din apropierea Liceului Tehnologic Parincea.

Procesul verbal încheiat în 13 aprilie 2022 mai arată că pentru faptele petrecute în afara unităţii de învăţământ elevii răspund conform legii. Acelaşi document specifică de asemenea că în urma incidentului o femeie comisar de la IPJ Bacău a mers la Liceul Tehnologic Parincea la acel moment şi a propus desfăşurarea unor activităţi de prevenire a violenţei în şcoli, la care să participe elevii din clasele a şasea şi a şaptea.

Imaginile cu rănile băiatului au ajuns online

La zece luni de la acel incident, copilul a fost din nou lovit. De data aceasta, el a ajuns acasă cu o tăietură la obraz. Pentru că a constatat că autorităţile nu au luat măsuri prima dată, de data aceasta tatăl şi-a fotografiat fiul cu faţa tăiată şi a postat pe reţelele de socializare fotografia.

„Acum, l-au bătut joi (pe 3 februarie – n.r.). Am postat pe net poza cu copilul tăiat la faţă şi am scris: ce se întâmplă la şcoala Parincea, judeţul Bacău. (…) El stătea, aştepta microbuzul şcolar şi ceilalţi copii au venit din spate, i-au dat cu bulgărele în faţă şi l-au tăiat”, a mai declarat pentru News.ro tatăl băiatului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a reacţionat în urma ieşirii publice a bărbatului. Oficialii instituţiei susţin că nu au „muşamalizat” incidentul de anul trecut şi îl critică pe tată pentru că îşi„ expune” copilul.

„Având în vedere prezentarea în spaţiul online a unor posibile acte de bullying sau violenţă asupra unui elev de la Liceul Tehnologic Parincea transmitem: ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022, ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii.

„ISJ Bacău nu face cercetări penale”

Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale. Este de neînţeles cum un părinte îşi expune propriul copil iterând false probleme, deşi i s-au prezentat intervenţiile şcolii”; este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a IŞJ Bacău.

Inspectorii şcolari mai transmit că „referitor la incidentul din 3 februarie 2023, ce semnala lovirea aceluiaşi copil în zona feţei, ancheta a confirmat că este rezultatul aruncării unui bulgăre de către un coleg” iar „situaţia este redată în informarea pe care Liceul Tehnologic Parincea a înaintat-o către ISJ Bacău în data de 6.02.2023”.

„În acest sens, considerăm că s-a intervenit pentru clarificarea aspectelor semnalate, fapt asociat de fiecare dată cu informarea părinţilor elevului”, se mai arată în mesajul inspectorilor şcolari.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...