23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneSerghei Lavrov, despre eforturile Occidentului de a „izola” Rusia. Cu cine se...

Serghei Lavrov, despre eforturile Occidentului de a „izola” Rusia. Cu cine se va alia Moscova

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că eforturile Occidentului de a „izola” Rusia nu au dat rezultate și că Moscova se va alia cu mai multe țări împotriva Europei.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că eforturile Occidentului de a „izola” Rusia au eşuat complet şi că Moscova se va alia cu Africa, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific şi alte regiuni ale lumii.

„Astăzi pot să afirm că intenţiile Occidentului de a izola Rusia prin încercuirea noastră cu un cordon sanitar a fost un fiasco”, le-a declarat Lavrov diplomaţilor ruşi la un eveniment organizat la sediul MAE rus după revenirea sa dintr-un turneu de o săptămână în Africa şi Orientul Mijlociu. „În pofida orgiei antiruseşti orchestrate de Washington, Londra şi Bruxelles, noi consolidăm relaţiile de bună-vecinătate în cel mai larg sens al acestui concept”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

Recent, ministrul Serghei Lavrov a vizitat Mali, Mauritania, Sudan, Irak, Africa de Sud, Angola şi Eritreea. Moscova a declarat că NATO a ajutat prea mult Ucraina, mai ales după ce a anunțat că urmează să livreze Kievului cantităţi imense de echipament militar, inclusiv tancuri. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a mai declarat că Rusia va analiza eventuală măsură a Washingtonului de a desfăşura arme hipersonice în Japonia, estimând că aceasta ar însemna pentru ruşi „o schimbare calitativă în situaţia securităţii regionale”, potrivit Agerpress.

Rusia are în plan să cucerească Africa

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a mai anunțat că Rusia este gata să ajute ţările din Sahel şi din Golful Guineei în confruntarea cu jihadiştii. „Lupta contra terorismului este bineînţeles de actualitate pentru ţările din regiune”, a declarat Serghei Lavrov în timpul unei vizite în Mali.

„Le vom da ajutor pentru a depăşi aceste dificultăţi. Este valabil pentru Guineea, Burkina Faso și Ciad şi în general regiunea sahelo-sahariană şi chiar ţările riverane Golfului Guineei”, a declarat el.

El a promis un angajament rusesc sporit pe continentul confruntat, potrivit lui, cu „abordările neo-coloniale” ale occidentalilor. „Vom aduce sprijinul nostru reglementării problemelor pe continentul african, plecăm constant de la principiul că trebuie rezolvate problemele africane cu soluţii africane”, a declarat acesta.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...