22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneSe opreşte războiul din Ucraina?! Informaţia momentului la nivel mondial: Rusia este...

Se opreşte războiul din Ucraina?! Informaţia momentului la nivel mondial: Rusia este pregătită

Articole Similare

Ministrul adjunct de externe din Rusia a declarat că Moscova va fi gata de negocieri cu Ucraina, în ciuda faptului că acestea au fost întrerupte în mod repetat la inițiativa Kievului. De asemenea, el a punctat că, de fapt, deciziile importante sunt luate la Washington și Bruxelles.

Viceministrul rus de Externe, Serghei Verșinin, a vorbit, în timpul unui interviu acordat pentru televiziunea de stat din Rusia, Zvezda, despre posibilitatea unor negocieri între Moscova și Kiev.

Oficialul rus a reamintit că un proces de negociere ruso-ucrainean a existat deja, dar a fost oprit la inițiativa regimului de la Kiev.

Rusia va fi pregătită pentru negocieri

„Au existat deja negocieri. Vă amintiți de Minsk, vă amintiți de Istanbul. Și vă amintiți că ele au fost întrerupte de partea ucraineană … dar deciziile nu se iau la Kiev”, a spus el.

Potrivit lui Serghei Verșinin, în realitate, deciziile privind Ucraina și eventualele negocieri vin de la Washington și Bruxelles, așa că „trebuie să mergeți acolo”.

De asemenea, el a menționat că orice ostilitate se încheie prin negocieri, iar Rusia a declarat în repetate rânduri că va fi pregătită când va veni un astfel de moment.

„Am spus deja că vom fi pregătiți pentru astfel de negocieri. Dar numai la negocieri fără condiții prealabile, bazate pe realitatea care există, negocieri, ținând cont de obiectivele pe care le-am exprimat public”, a adăugat ministrul adjunct de Externe.

În plus, oficialul rus a spus că probabilitatea unor astfel de negocieri sub conducerea lui Joe Biden depinde de „prudența” și „înțelepciunea” președintelui american și a anturajului său, transmite Zvezda.

Moscova vrea negocieri directe cu Kievul

Amintim că, la mijlocul lunii ianuarie, ministerul de Externe din Rusia a transmis că o soluție diplomatică la conflictul din Ucraina ar trebui să aibă loc prin negocieri directe între Moscova și Kiev. Aleksei Polişciuk, înalt responsabil din ministerul de rus de Externe, declara atunci că astfel de condiții sunt cele mai favorabile și puncta faptul că posibilii intermediari își pot urmări propriile obiective.

„Dacă și când aceste contacte se vor relua, este posibil ca ele să fie și directe. Și aceasta ar fi cea mai bună opțiune, deoarece, după cum arată practica, mediatorii occidentali își urmăresc adesea propriile obiective și încearcă să influențeze cursul negocierilor, acționând nu pentru a rezolva conflictul, ci în propriile interese politice și economice”, a declarat acesta, potrivit TASS. 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...