15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăPrahovalibera.roUn fake news a creat panică la Constanța. Oamenii au ieșit înspăimântați...

Un fake news a creat panică la Constanța. Oamenii au ieșit înspăimântați din casă, de teama unui cutremur puternic

Articole Similare

Mai mulți locuitori din campusul social Henri Coandă din Constanța au ieșit disperați din case, sâmbătă seara, de teama unui cutremur puternic, asemănător cu cel din Turcia.

Un locatar a sunat la numărul de urgenţă 112, relatează Agerpres. În cartier și-au făcut apariția pompierii și mai multe ambulanțe. La fața locului au venit și jandarmii.

Oamenii s-au anunțat între ei că urmează un cutremur și au ieșit din locuințe. După apelul la 112, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”.

Au ajuns o autospecială de stingere cu apă și spumă, una de descarcerare, o autospecială SMURD, precum și una de transport victime multiple, scrie Dobrogea TV. În cartier wau ajuns apoi și jandarmii pentru a trimite oamenii înapoi în casele lor.

Bărbatul a fost amendat cu 500 de lei

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că, sâmbătă seara, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 2 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuinţe de teama unui eventual cutremur.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în sprijinul pompierilor constănţeni, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale.

Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea şi liniştea publică”, a precizat IPJ Constanţa.

Sursa citată a precizat că poliţiştii l-au amendat cu 500 de lei pe bărbatul care a sunat la 112.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...