1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăConstantaO razie a polițiștilor constănțeni a avut loc sămbătă,11 februarie 2023

O razie a polițiștilor constănțeni a avut loc sămbătă,11 februarie 2023

Articole Similare

Pe 11 februarie 2023, polițiștii din Constanța au organizat o acțiune pentru a menține un mediu sigur și ordonat, de a preveni și combate fapte ilegale și de a reduce numărul accidentelor rutiere. Acțiunea s-a desfășurat în Constanța și în alte localități din județ.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni, cu o valoare totală de peste 121.000 de lei, pentru încălcări ale Legii 61/1991, OUG 195/2002 și alte norme legale. De asemenea, au fost reținute 17 permise de conducere, retrase 21 de certificate de înmatriculare și confiscate un set de plăcuțe de înmatriculare. Au fost, de asemenea, constatate 3 infracțiuni.

Exemple de infracțiuni

La 11 februarie 2023, la ora 19:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța din Secția 4 Poliție au identificat un bărbat în vârstă de 45 de ani care conducea un autoturism pe strada Justiției din municipiul Constanța, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La aceeași dată și la aceeași oră, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța din Secția 5 Poliție au identificat un bărbat în vârstă de 29 de ani care conducea un autoturism pe aleea Veteranilor din municipiul Constanța, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest și rezultatul a fost pozitiv pentru canabis.

În urma verificărilor, s-a constatat că permisul de conducere al acestuia era reținut. Bărbatul a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice pentru a se stabili prezența substanțelor psihoactive în sânge.

La 11 februarie 2023, la ora 17:15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Târgușor au identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani care conducea un autoturism pe strada Constanței din comuna Târgușor, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost apoi dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și determinarea alcoolemiei în sânge.

În toate cazurile menționate, au fost întocmite dosare de cercetare penală. La razia desfășurată au participat atât polițiști, cât și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța și polițiști locali de la Direcția Generală a Poliției Locale Constanța.

Parteneri

Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea...