3.4 C
București
marți, noiembrie 28, 2023
AcasăExterneCe tradiții neobișnuite au alte popoare de Valentine’s Day

Ce tradiții neobișnuite au alte popoare de Valentine’s Day

Articole Similare

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...

Australia are prea multe oi, iar fermierii le oferă gratuit

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut...

Biden nu participă la COP28 în Dubai

Preşedintele american Joe Biden nu va participa la Conferinţa...

Trei studenţi palestinieni, împuşcaţi în Vermont

Trei studenţi palestinieni au fost împuşcaţi în Burlington, Vermont,...

Ziua de Valentine’s Day a devenit una emblematică pentru cuplurile din întreaga lume. Dacă ești într-o relație, probabil că te gândești ce să îi cumperi partenerului tău.

În România, această sărbătoare se rezumă la mici atenții oferite persoanei dragi și seri romantice în doi. Alte popoare însă, au adoptat numeroase tradiții neobișnuite de Ziua Îndrăgostiților, de care probabil nici nu ai auzit.

Sunt zone ale lumii în care Valentine’s Day înseamnă cu totul altceva decât ai știut până acum. În anumite țări asiatice, rolurile sunt inversate. Mai exact, femeia are obligația de a oferi bărbatului ciocolată. Și nu doar acelui bărbat special din viața sa, ci tuturor colegilor și prietenilor.

În Slovenia, Sfântul Valentin nu are nicio legătură cu dragostea, iar Finlanda și Estonia sărbătoresc prietenia, în locul iubirii.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Ziua Îndrăgostiților 2023. Ce trebuie să faci pe 14 februarie

Tradiții neobișnuite de Ziua Îndrăgostiților în întreaga lume

Franța

blank

Sigur ești curios de cum se sărbătorește iubirea chiar la ea acasă. În Paris capitala romantismului, găsirea sufletului pereche este o adevărată loterie. Nu în urmă cu multă vreme, era o tradiție ca în data de 14 februarie, bărbații să își încerce norocul chiar la fereastra femeii de care erau îndrăgostiți. Stăteau acolo, strigau, cântau serenade, orice considerau că le va aduce răspunsul dorit. Francezilor le-a fost greu să accepte că în viață mai și pierzi.

Pentru a-și vindeca inima frântă, urma răzbunarea. O ceremonie a focului, în care cei singuri ardeau fotografii cu persoanele care i-au respins. Guvernul francez a decis să interzică acest obicei. O șampanie de calitate, brânzeturile fine și un croissant cu ciocolată sunt remedii mai bune decât un foc de tabără.

Norvegia

blank

Gaekkebrev, tradus aproximativ ca „litere de glumă” este o tradiție norvegiană ce datează încă din secolul al XVIII-lea. Aceasta presupune mai mult romantism decât ai crede la prima vedere. Băieții scriu poezii fetelor pe care le plac în secret.

Hârtia este tăiată în modele complicate și are în interior un mic ghiocel. „Gluma” constă în semnătura scrisorii, sau mai bine zis, lipsa ei. În schimb, poeții în devenire pun un punct sub fiecare literă a numelui lor. Dacă fata ghicește corect, va primi un ou de Paște. Dacă nu, ea îi este datoare băiatului cu unul, de îndată ce vin Sărbătorile Pascale.

Finlanda și Estonia

blank

A ajunge în friendzone nu este un sentiment tocmai plăcut. Află că în Finlanda și Estonia, ziua de 14 februarie nu este dedicată dragostei, ci prieteniei. Cu acest prilej amici se întâlnesc pentru a-și oferi cadouri micuțe, în special cărți și felicitări cu mesaje precum :„O zi fericită a prietenilor!”.

Slovenia

blank

În Slovenia ziua dedicată iubirii este cea de 12 martie, la fel cum și noi avem „Dragobetele” pe 24 februarie. Valentine’s Day are o cu totul altă semnificație. Sfântul Valentin este unul dintre sfinții prevestitori ai primăverii, iar 14 februarie marchează prima zi de lucru pe câmp, pentru Anul Nou.

Se crede că aceasta este ziua în care plantele încep să se regenereze, scrie Interpid Travel. Tradiția este ca oamenii să meargă desculți prin câmpuri, de obicei încă înghețate.

Japonia

blank

Japonia poate ar fi trebuit să fie cap de listă la capitolul tradiții neobișnuite de Ziua Îndrăgostiților. Obiceiul de a oferi cadouri persoanei iubite este inversat: femeia este cea care îi aduce daruri bărbatului special din viața ei, în ziua de 14 februarie.

Mai mult decât atât, ciocolata este oferită tuturor persoanelor de sex masculin, dar cu anumite diferențe semnificative. Șeful, colegii de muncă și prietenii primesc giri-choco sau „ciocolata de obligație”, mai ieftină. Soțului, iubitului sau logodnicului îi este rezervat ce-i mai bun. Honmei-choco (n.r. „adevărat sentiment”) este o ciocolată scumpă, făcută manual.

Pe 14 martie, de „Ziua Albă” cei care au primit honmei-choco trebuie să întoarcă favoarea. Bărbații trebuie să le cumpere nevestelor, iubitelor sau logodnicelor cadouri de două, chiar trei ori mai scumpe decât delicatesa primită. Poate fi vorba despre bijuterii sau lenjerie intimă.

Coreea de Sud

blank

Tradiția japoneză a fost preluată și de sud-coreeni. Aceștia au venit cu o nouă adaptare. Femeile trebuie să le ofere bărbaților ciocolată de Ziua Îndrăgostiților, în schimb, de „Ziua Albă” ele pot primi orice, mai puțin ciocolată.

Ziua de 14 a lunii este una festivă, dacă i s-ar putea spune așa și în aprilie. Aceasta este dedicată persoanelor singure și este numită „Ziua Neagră”.

Persoanele care nu și-au găsit jumătatea, obișnuiesc să se îmbrace în negru din cap până în picioare, ca și cum ar ține doliu. Ei obișnuiesc să iasă cu prietenii și să savureze împreună diferite preparate tradiționale, precum: tăiței coreeni cu un sos de fasole neagră.

Sărbătorile dedicate iubirii, din ziua de 14 a lunii nu se termină nici aici. Urmează „Ziua Trandafirilor” în luna mai, „Ziua Săruturilor” în iunie, iar anul se încheie cu „Ziua Îmbrățișării”, în decembrie.

Filipine

blank

Pentru a celebra Ziua Îndrăgostiților, numeroase cupluri de filipinezi se adună în locuri publice, pentru a se căsători în masa. În general, sărbătorile sunt finanțate de Guvern. Astfel, cuplurile defavorizate au posibilitatea de a-și uni destinele fără să scoată niciun ban din buzunar.

Argentina

blank

Argentinienii iubesc cu foc și pasiune. Prin urmare, o singură zi nu le este suficientă. Pe lângă Ziua Îndrăgostiților, ei au o sărbătoare numită „Săptămâna Dulceții”. Aceasta are loc între 13 și 20 iunie, iar îndrăgostiții pot alege oricare zi pentru a-și oferi cadouri. Schimb de lucruri drăguțe pot face și prietenii între ei.

Africa de Sud

blank

În ziua de astăzi, mulți sud-africani se bucură de Valentine’s Day la fel ca noi. Cuplurile ies la întâlniri romantice, își oferă buchete de flori și cutii de ciocolată. Un predecesor al Zilei Îndrăgostiților era festivalului roman „Lupercalia”.

Fetele tinere își prindeau de mâneca bluzei numele persoanei iubite. Această versiune a sărbătorii era foarte diferită de festivalul original. Pe vremuri, bărbații sacrificau caprele și alergau pe străzi purtând pieile lor. Femeile erau biciuite pentru că se credea că astfel vor fi binecuvântate cu fertilitate.

Sursa: catine.ro

Parteneri

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...