12.6 C
București
luni, octombrie 7, 2024
AcasăExterneLavrov se jură că Moscova nu plănuieşte să destabilizeze Republica Moldova

Lavrov se jură că Moscova nu plănuieşte să destabilizeze Republica Moldova

Articole Similare

Rusia, prin vocea ministrului Externelor, Serghei Lavrov, a respins acuzaţia preşedintei Republicii Moldova conform căreia Moscova plănuieşte să destabilizeze statul moldovean. Dar, cum Moscova a mințit fără perdea în privința invazie brutale din Ucraina, oare cine îl mai crede pe Lavrov.

 

Preşedinta Moldovei, Maia Sandu, a reclamat luni că Rusia intenţionează să recurgă la sabotori străini pentru a înlătura actuala conducere a ţării sale, pentru a o împiedica să adere la Uniunea Europeană şi pentru a o folosi în războiul împotriva Ucrainei.

„Astfel de afirmaţii sunt complet nefondate şi neîntemeiate”, a subliniat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Rusia a acuzat de asemenea Ucraina că vizează să crească tensiunile între Rusia şi Moldova, afirmând că Kievul încearcă să atragă Moldova „într-o confruntare dură cu Rusia”.

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că ţara sa a descoperit un plan al serviciilor de informaţii ruse pentru „distrugerea Moldovei”, aminteşte Reuters.

Potrivit EFE, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a adăugat marţi că autorităţile moldovene au confirmat „această informaţie falsă cu scopul de a utiliza mitul ameninţării ruse pentru a distrage atenţia cetăţenilor ţării de la problemele interne provocate înainte de toate de eşecul politicii social-economice a actualei administraţii şi pentru a întări lupta împotriva disidenţei şi oponenţilor politici”.

Vezi și Maia Sandu, avertisment teribil pentru poporul Republicii Moldova. Cine sunt persoanele care riscă să rămână fără cetățenie

„Respingem categoric insinuările privind presupusa intenţie a Rusiei de a destabiliza situaţia din Republica Moldova”, a insistat purtătoarea de cuvânt, făcând apel la Chişinău să nu cedeze provocărilor, să ţină seama de interesele cetăţenilor săi şi să realizeze „marile avantaje pe care le presupune o relaţie stabilă şi amicală cu Rusia”.

Maia Sandu, a cărei ţară se învecinează cu Ucraina, şi-a exprimat în mod repetat îngrijorarea în ce priveşte intenţiile Rusiei şi în legătură cu prezenţa de trupe ruse în regiunea separatistă Transnistria.

Parteneri