15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiO bucureșteancă a fost agresată de un grup de tineri într-un tramvai...

O bucureșteancă a fost agresată de un grup de tineri într-un tramvai din București

Articole Similare

O femeie din București a fost agresată de un grup de tineri într-un tramvai STB. Ea a încercat să aibă o călătorie plăcută după-amiază, dar a fost deranjată de comportamentul unor adolescenți. Nimeni nu a intervenit pentru a o ajuta. Femeia a relatat incidentul pe pagina de Facebook Reclamații STB București, menționând stația de unde a urcat și stația finală. Ea a atras atenția tinerilor cu politețe, dar a fost ignorată.

Ieri, ora aproximativă 16:00, tramvai 44 nr 218(?), dinspre Cartier 16 Februarie spre Vasile Pârvan. În stația Godeni am urcat în el. Mare hărmălaie, deși doar câțiva călători. Un grup format din vreo 4 băieți si o fată, toți în jur de 12 -15 ani, țipau / cântau cât îi țineau gura și mai băteau în scaune, fără sa le pese că tramvaiul nu este al lor personal. Le-am atras atenția politicos, sa vorbească mai încet, a spus femeia pe Facebook.

Adolescenții, incomodați de remarcile femeii, au început să reacționeze. Unul dintre ei s-a așezat în fața femeii și a început să se laude. Apoi, toți au început să facă comentarii negative la adresa ei.

Ca urmare, unul dintre băieți s-a postat în fața mea (eu fiind așezată pe scaun, aproape de vatman) și a inceput să se „dea mare” și să se schimonosească. Apoi, toată această șleahtă de derbedei, hlizindu-se și comentând, a coborât pe ușa din față la următoarea stație, la Godac.

Și nu s-au oprit aici, mai adaugă ea. Una dintre fetele din grupul de adolescenți a lovit-o cu o sticlă de plastic. Femeia afirmă că a reacționat rapid, a simțit ce intenționează tânăra, s-a ferit și astfel a scăpat de o lovitură la cap.

Fata, fiind ultima, s-a uitat spre mine, apoi s-a aplecat la scaunul din față și a luat de jos un PET de 0,5 l pe jumătate plin, pe care l-a aruncat înspre mine, cu intenția de a ma lovi. (…). Am fost atentă și am întins mâna astfel încât am fost lovită la degete și nu la cap.

Femeia a relatat și că, deși erau bărbați „puternici” în apropiere, niciunul dintre ei nu a făcut vreo mișcare. Ea a stat pe un scaun aproape de cabina șoferului, așa că crede că și șoferul ar fi putut interveni. Dar, fie din indiferență, fie din frică, nimeni nu le-a spus nimic tinerilor:

Niciun călător nu a luat atitudine în fața acestor derbedei, deși erau și bărbați „în putere”, care priveau indiferenti. Vatmanul habar n-are ce se întâmplă în tramvaiul pe care îl conduce. Se poate întâmpla orice, îi pasă cuiva? Poate le pasa doar celor direct implicați. 

Incidente de acest gen nu au loc mereu, dar nici nu sunt foarte rare. Acesta s-a aflat pentru că femeia a dorit să atragă atenția asupra acestui tip de comportament (și pericol) și a povestit experiența pe un grup public de Facebook.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...