6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitateObiect neidentificat, detectat în spaţiul aerian al României. Armata a trimis două...

Obiect neidentificat, detectat în spaţiul aerian al României. Armata a trimis două MiG-uri să îl caute

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Marți, în jurul orei 12.30, sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat o ţintă aeriană de dimensiuni mici, care seamănă cu balon meteorologic, în spaţiul aerian al României.

Echipajele a două aeronave MIG trimise în zonă nu au confirmat prezenţa ţintei aeriene nici vizual, nici pe radarele de bord.

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române a detectat marţi, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o ţintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluţie asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spaţiul aerian naţional, în Sud-Estul României.

Autorităţile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Feteşti, în jurul orei 12.40, fiind direcţionate către zona unde a fost semnalată ţinta aeriană”, transmite MApN.

Echipajele nu au confirmat sau infirmat informația

Echipajele celor două aeronave trimise de MApN nu au confirmat prezenţa ţintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menţinute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situaţiei aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

Forţele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forţele Aliate, spaţiul aerian naţional şi zona din proximitate, dă asigurări Ministerul Apărării.

Incidentele aviatice din SUA

Statele Unite au doborât trei obiecte zburătoare neidentificate deasupra teritoriului lor şi al Canadei în ultimele zile, după ce la 4 februarie doborâseră un balon chinezesc suspectat de activităţi de spionaj. Aceste ultime trei obiecte zburătoare neidentificate au fost doborâte vineri deasupra Alaskăi (nord-vest), sâmbătă deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei, şi duminică deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite.

Casa Albă a organizat luni o conferinţă de presă în care a împărtăşit publicului american ultimele informaţii oficiale în legătură cu obiectele neidentificate care pluteau la înălţime şi pe care armata le-a doborât în ultimele zile, dând asigurări că nu există nicio dovadă de activitate extraterestră, după ce un general american de rang înalt nu a exclus o asemenea ipoteză.

Parteneri