21 C
București
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăActualitateRaed Atafat anunţă efecte ale cutremurului în mai multe localităţi. Persoane rănite...

Raed Atafat anunţă efecte ale cutremurului în mai multe localităţi. Persoane rănite şi cu atac de panică s-au prezentat la spitale

Articole Similare

Skoda a fabricat trei milioane de SUV-uri

Skoda este într-o atmosferă de sărbătoare, deoarece SUV-ul...

Lexus nu renunță la berline, deoarece cererea încă există

Pentru prima dată în istorie, SUV-urile au reprezentat...

Accesorii esențiale pentru motociclete: Un ghid cuprinzător pentru motocicliști

Atunci când ești pasionat de motociclete, îți dorești...

Şeful DSU, Raed Arafat, a prezentat, marţi, primul bilanţ al cutremurului de marţi, care s-a produs în judeţul Gorj şi a avut magnitudinea de 5,7.

Potrivit lui Arafat, în UPU Gorj şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe Novaci s-au prezentat cinci persoane care au suferit atacuri de panică şi două care au fost uşor rănite de elemente de construcţie desprinse.

Unul dintre răniţi se afla în incinta Primăriei Târgu Jiu.

Victimele au traumatisme cranio-cerebrale minore, iar una dintre ele are şi un traumatism dorso-lombar minor.

În judeţul Gorj au fost semnalate, până la ora 16:30, efecte în trei localităţi: Târgu Jiu, Arcan şi Bumbeşti Jiu, unde s-au fisurat imobile şi s-au desprins elemente de construcţie din imobile. Astfel, au fost identificate 7 case cu fisuri sau elemente de construcţie căzute, dintre care şase în Târgu Jiu, una în Arcan.

Seismul a produs pagube, de asemenea, la patru sedii de instituţii: Primăria Târgu Jiu, Prefectura Gorj, Direcţia de Evidenţa Populaţiei şi biserica din centrul oraşului precum şi două spaţii comerciale.

În plus, cinci blocuri de locuit au fost afectate: două din Târgu Jiu şi Trei din Bumbeşti Jiu, blocurile de locuit urmând a fi evaluate de către experţi care vor stabili dacă acestea mai prezintă siguranţă pentru locuitori.

În zona ”debarcader” din municipiul Târgu Jiu au fost semnalate 15 coşuri de fum avariate la blocuri de locuit.

În judeţul Dolj, al doilea afectat de seismul de marţi după amiază, la sediul Poliţiei de Frontieră din Calafat sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe acoperiş.

În judeţul Mehedinţi, în Baia de Aramă, sunt elemente de construcţie în pericol să cadă de pe o clădire, iar la Drobeta Turnu Severin în pereţii unei case sociale a Primăriei au apărut fisuri. Din acel imobil s-au evacuat 22 de persoane. La alte trei imobile au apărut fisuri, în Drobeta Turnu Severin.

Raed Arafat a precizat că apelurile primite la 112 au făcut referire la fisuri sau elemente de construcţie prăbuşite, s-a vorbit şi despre o casă prăbuşită, însă acest apel a fost infirmat.

Parteneri