6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitateTrenuri electrice de la Cluj la București, Timișoara și Iași. Primele vor...

Trenuri electrice de la Cluj la București, Timișoara și Iași. Primele vor intra în teste la vară

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Primul tren electric fabricat de Alstom în Polonia pentru a deservi o serie de destinații din țară urmează să ajungă la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei în luna iulie 2023, în vederea efectuării testelor dinamice.

Zeci de trenuri electrice fabricate de Alstom în Polonia ar urma să deservească mai multe rute din țară, inclusiv pe traseele Cluj-București, Cluj-Timișoara și Cluj-Iași. Prima ramă electrică inter-regională din cele 37 va ajunge la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei în luna iulie 2023, în vederea efectuării testelor dinamice, iar cea de-a doua va sosi în luna august, fiind destinată, cu precădere, testelor pe liniile CFR, după care ambele trenuri vor executa probele de rulare în unitate multiplă, a anunţat Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Prefectura Gorj, indolență pe bani publici. Refuză să transmită lista clădirilor din judeţ cu risc seismic

Potrivit ARF, în perioada 8-10 februarie 2023, o echipă a autorităţii – formată din membri ai proiectului privind achiziţia a 37 rame electrice inter-regionale (RE-IR) – a efectuat o vizită tehnică la fabrica Alstom de la Katowice (Polonia). Această deplasare constituie o obligaţie contractuală, prevăzută în contractul încheiat de ARF cu firma Alstom Ferroviaria SpA, în data de 25 martie 2022, ce are ca obiect achiziţia a 20 de rame electrice de lung parcurs şi mentenanţa acestora pe o perioadă de 15 ani, contract suplimentat cu încă 17 rame electrice de lung parcurs, prin semnarea unui act adiţional, la 16 septembrie 2022.

Continuarea, în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară)

Parteneri