15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneBaloanele chinezești observate și de Japonia

Baloanele chinezești observate și de Japonia

Articole Similare

O nouă analiză a obiectelor zburătoare neidentificate care au survolat spaţiul aerian al Japoniei în ultimii ani sugerează „cu tărie” că acestea erau baloane spion chinezeşti, potrivit Ministerului japonez al Apărării.

 

„După o analiză suplimentară a obiectelor zburătoare specifice în formă de baloane identificate anterior în spaţiul aerian japonez, inclusiv cele din noiembrie 2019, iunie 2020 şi septembrie 2021, am ajuns la concluzia că se suspectează cu tărie că baloanele sunt baloane de recunoaştere fără pilot trimise de China”, a precizat, marţi seară, într-un comunicat, Ministerul japonez al Apărării.

De asemenea, Tokyo a „cerut cu fermitate guvernului chinez să confirme faptele” incidentului şi „ca o astfel de situaţie să nu se mai repete pe viitor”.

„Încălcările spaţiului aerian de către baloane de recunoaştere străine fără pilot şi alte mijloace sunt total inacceptabile”, se arată în declaraţie.

Universitatea „Titu Maiorescu” a cumpărat teza de licență a lui … Titu Maiorescu

Japonia a anunţat săptămâna trecută că reanalizează o serie de incidente care implică obiecte zburătoare neidentificate, în lumina balonului spion chinezesc doborât de SUA după ce a traversat teritoriul american.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...