23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneCNN: Un ultim mesaj al unui soldat rus trimis soției sale: Vor...

CNN: Un ultim mesaj al unui soldat rus trimis soției sale: Vor să ne omoare pe toți! Sicriul lui a ajuns la Moscova

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Povestea unui militar rus care a fost omorât pe frontul din Ucraina a ajuns în atenția postului american de televiziune CNN. Acesta a transmis un ultim mesaj audio soției sale. Iată care a fost acesta.

CNN a publicat povestea lui Viktor Sevalnev, un militar rus rănit într-un asalt al trupelor Moscovei la Soledar, care a transmis de pe patul de spital un ultim mesaj audio pentru soția sa.

Ministerul Apărării execută prin împușcare

Înregistrarea este neclară pe alocuri, dar emoțiile transmit dincolo de sunetul distorsionat, relatează CNN. „Ministerul Apărării execută prin împușcare. Sunt dus ca să fiu împușcat. Vreau să mă întorc acolo, dar n-or să mă lase. Am pierdut o mulțime de oameni acolo. Țineți minte: nu mai trimiteți oameni aici. Este de ajuns, vor să ne omoare pe toți.”, a transmis Viktor.

Fiind plasat anul trecut în închisoare pentru jaf armat și agresiune, a fost trimis din penitenciar să lupte în Ucraina. Majoritatea camarazilor săi au decedat în urma unui atac asupra unei fabrici de lângă Soledar.

În mesajul adresat soției sale, Viktor a declarat că îi este frică ca oficialii Ministerului rus al Apărării îl vor lua în curând de pe patul de spital și îl vor executa. La câteva zile distanță, cadavrul său a fost a fost trimis soției sale la Moscova, într-un sicriu închis. Un soldat i-a telefonat femeii și i-a spus că Viktor a murit din cauza rănilor provocate de șrapnel.

Rusia a folosit compania paramilitară privată Wagner pentru a-și consolida ofensiva
Soarta militarului rus completează lista tot mai mare a cazurilor documentate de CNN printre foștii condamnați trimiși pe frontul ucrainean. Timp de luni de zile, Rusia a folosit compania paramilitară privată Wagner pentru a-și consolida ofensiva.

Schema a fost inițial negată, însă ulterior a fost recunoscută și chiar promovată în mod deschis de proprietarul companiei, Evgheni Prigojin. Însă cazurile lui Viktor Sevalnev și ale altor deținuți, investigate de CNN, par să arate o nouă strategie: deținuții ar fi fost recrutați în mod direct de Ministerul rus al Apărării.

Recent, Prigojin a anunțat că Wagner a încetat să mai recruteze condamnați pentru frontul din Ucraina, fără a oferi mai multe declarații în acest sens. CNN a notat că anul trecut a fost consemnată o scădere bruscă, de 27 de mii de persoane, printre deținuții din sistemul penitenciar rus, fără a fi fost anunțate amnistii care să justifice această evoluție.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...