5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăBucurestiMai mult de 544 de intersecții și treceri de pietoni din București...

Mai mult de 544 de intersecții și treceri de pietoni din București vor fi gestionate prin Sistemul de Management al Traficului

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Noul Sistem de Management al Traficului din București va fi responsabil de peste 544 de intersecții și treceri de pietoni din Capitală, precum și din alte locații din județul Ilfov. TPBI a anunțat că finanțarea a fost asigurată pentru trei din cele patru etape planificate pentru modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din București.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat contractele de finanțare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Sistem Integrat de Management al Traficului în București-Ilfov), prioritar pentru vehiculele de transport public, în scopul creșterii siguranței rutiere, fluidizării traficului și reducerea poluării (componenta pentru București). În prezent, proiectul a intrat într-o nouă fază.

Prin intermediul noului Sistem de Management al Traficului din București, care va fi realizat cu tehnologie modernă, peste 544 de intersecții și treceri de pietoni din București, la care se vor adăuga și alte locații din județul Ilfov, vor fi gestionate într-un mod integrat și centralizat. TPBI a anunțat că finanțarea a fost asigurată pentru trei din cele patru etape ale acestui proiect, suma totală fiind de 34.459.900 lei (fără TVA). Pentru a patra etapă se vor accesa alte programe de finanțare nerambursabilă.

„Începând cu analizele de trafic din teren și elaborarea studiului de prefezabilitate, până la pregătirea documentațiilor de finanțare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a avut și va avea un rol important în implementarea cu succes a proiectului de mai sus. Documentațiile pentru rundele 1 și 2 de finanțare au fost pregătite împreună cu Primăria Municipiului București (PMB) și cu primăriile de sector din Capitală”, a transmis TPBI.

Etapele proiectului sunt:

În Etapa 1 vor fi modernizate și reconfigurate 85 de intersecții situate pe principalele radiale din oraș (DR11/ Șoseaua București-Târgoviște – Bulevardul Bucureștii Noi – Calea Griviței – Strada Berzei – Strada Vasile Pârvan – Splaiul Independenței, DR3/ Șoseaua Colentina – Calea Moșilor – Strada Mântuleasa – Bulevardul Corneliu Coposu, DR14/ Șoseaua Berceni – Intrarea Nețea, DR8/ Șoseaua Alexandriei – Calea Rahovei – Bulevardul George Coșbuc – Bulevardul Regina Maria, DR10/ Bulevardul Iuliu Maniu – Șoseaua Cotroceni – Splaiul Independenței) sau în vecinătatea acestora. Tot în această etapă, în București, vor fi amplasate 220 de stații de încărcare pentru mașinile electrice;

În Etapa 2 vor avea loc modernizări aferente Centrului de trafic existent, soluții de software și hardware, inclusiv noi funcționalități recomandate, pentru conectarea intersecțiilor ce corespund întregului proiect;

În Etapa 3 se vor moderniza 185 de intersecții incluse în sistemul actual BTMS, dar care au diferite probleme (lipsă conexiune la fibra optică, bucle inductive defecte etc.);

În Etapa 4 se vor reabilita/ moderniza 194 de intersecţii semaforizate care vor fi înrolate în sistemul actual BTMS, la care se adaugă 80 de intersecții sau treceri de pietoni nesemaforizate, dar care au nevoie de semaforizare și includere în BTMS.

„Componenta proiectului pentru județul Ilfov va fi finanțată și executată separat, dar cu respectarea condițiilor de integrabilitate. Documentația aferentă extinderii proiectului în județul Ilfov și depusă în parteneriat între Primăria Voluntari, Consiliul Județean Ilfov și localitățile Afumați, Chitila, Pantelimon și Popești-Leordeni este în curs de evaluare”, a explicat TPBI.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...