35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiProcesul privind demolarea clădirii de pe strada Dionisie Lupu, nr. 39 va...

Procesul privind demolarea clădirii de pe strada Dionisie Lupu, nr. 39 va fi rejudecat

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Procesul de demolare a clădirii de pe strada Dionisie Lupu, nr. 39 va fi reluat de la zero. Nicușor Dan dorește ca această clădire să fie inclusă în Lista Monumentelor Istorice. Se crede că imobilul, situat în București, a fost proiectat de cel care a conceput Ateneul Român și Banca Națională, celebrul arhitect francez Paul Louis Albert Galeron.

În 2015, Ordinul Arhitecților a solicitat clasarea imobilului ca monument istoric. În 2016, Ministerul Culturii a început procedura de înscriere în Lista Monumentelor Istorice, dar aceasta nu a fost finalizată până în prezent. În 2020, structura deconcentrată a Ministerului Culturii a aprobat demolarea completă a clădirii de pe strada Dionisie Lupu, iar primarul Firea a emis autorizația de demolare, conform postării lui Nicușor Dan de pe pagina sa de Facebook. Mai mulți oameni au protestat împotriva demolării și Nicușor Dan a intervenit în ianuarie 2021, când utilaje de demolare erau deja pe șantier. Autorizația de demolare a fost anulată de Primarul General al Capitalei.

Nicușor Dan dorește ca procedurile de clasare a imobilului ca monument istoric să fie finalizate și așteaptă reluarea procesului privind demolarea clădirii de pe strada Dionisie Lupu, nr. 39, după ce Curtea de Apel București a anulat hotărârea Tribunalului și a decis rejudecarea cazului de la zero. Proprietarul imobilului a contestat actul de revocare emis de Nicușor Dan și a obținut câștig de cauză în primă instanță, dar hotărârea a fost anulată în urma apelului.

Am câștigat timp în care sper ca Ministerul Culturii să ducă procedurile la bun sfârșit și să claseze imobilul ca monument istoric, așa cum e normal.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...