15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiUn domn din Dâmbovița se mândrește cu o colecție impresionantă de bilete...

Un domn din Dâmbovița se mândrește cu o colecție impresionantă de bilete ITB, RATB și STB vechi

Articole Similare

A existat o perioadă în care era necesar să cumpărăm bilete (ITB, RATB, STB) și să le compostăm pentru a călători cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul prin București. Acum ceva timp, plata cu cartele electronice, pe care trebuie doar să le apropiem de validator sau să le folosim cu telefonul sau cardul, părea imposibilă. Călătorii responsabili cumpărau bilete de hârtie de la casele de bilete unde acum se „încarcă cardul”, urcau în mijloacele de transport în comun și le compostau.

Silvan-Caius Radu, un bărbat din Dâmbovița, conform informațiilor de pe pagina sa de Facebook, colecționează bilete de transport în comun și are o colecție extrem de mare, cu bilete din diferite orașe ale țării, printre care Târgoviște, Pitești și, desigur, București. Colecția sa impresionantă cuprinde bilete emise de Întreprinderea de Transport București (ITB), Regia Autonomă de Transport București (RATB) și Societatea de Transport București (STB) din perioada 1967-2013. Acestea au fost bine păstrate și recent bărbatul a publicat fotografii ale colecției sale pe pagina sa de Facebook.

În 2023, biletele de călătorie pot fi plătite direct în mijlocul de transport, prin intermediul validatoarelor inteligente montate în vehiculele din flota Societății de Transport București. Cu toate că este mult mai comod să plătim cu ajutorul telefonului, ceasului sau a cardului și să nu mai pierdem timp la cozile de la ghișee, validatoarele inteligente nu funcționează mereu. Mai multe aparate aflate în mijloacele de transport în comun dau erori și nu le permit oamenilor să achite călătoriile. Validatoarele afișează următoarea eroare: Tranzacție refuzată. Eroare de comunicare (999). Problema a fost întâmpinată pe mai multe linii, de mai mulți bucureșteni. Societatea de Transport București a declarat în luna august a anului 2023, pentru Bugetul.ro, că există 3 situații în care validatoarele ar putea da erori:

  • Lipsă conexiune – nu există semnal GSM în punctul respectiv,
  • Fonduri insuficiente,
  • Card expirat.

În luna mai a anului 2022, Societatea de Transport București a montat 700 de validatoare inteligente în mijloacele de transport în comun de suprafață. În plus față de acestea, bucureștenii pot utiliza aplicația 24pay pentru a achita călătoriile.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...