24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneUnele nave rusești au fost echipate cu arme nucleare tactice, potrivit serviciilor...

Unele nave rusești au fost echipate cu arme nucleare tactice, potrivit serviciilor de informații norvegiene. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în ultimii 30 de ani

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Nave ale marinei ruse au inceput sa iasa pe mare cu arme nucleare tactice – pentru prima data in ultimii 30 de ani, potrivit serviciilor de informatii norvegiene, scrie BBC.

In raportul anual al serviciului de informatii norvegian, publicat luni, se spune ca cea mai mare parte a fortei nucleare este desfasurata pe submarine si nave ale Flotei de Nord. Pe fondul slabirii potentialului de aparare conventionala, importanta armelor nucleare pentru Rusia a crescut semnificativ, scriu autorii raportului.

„Arme nucleare tactice reprezinta o amenintare deosebit de serioasa in mai multe scenarii operationale in care ar putea fi implicate tarile NATO”, au declarat serviciile norvegiene de informatii.

Portalul norvegian The Barents Observer a calificat aceasta ipoteza drept „stire senzationala”. „In perioada sovietica, navele din Severomorsk au plecat pe mare cu arme nucleare tactice, dar nu exista nicio dovada ca armele nucleare de mica putere s-ar mai afla pe mare in ultimii 30 de ani, de pe vremea Razboiului Rece”, afirma publicatia.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...