20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăBucurestiPrimăria Sectorului 3 a fost amendată pentru șantierul deschis de Robert Negoiță...

Primăria Sectorului 3 a fost amendată pentru șantierul deschis de Robert Negoiță în Piața Unirii

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

În această toamnă, Primăria Sectorului 3 a început lucrările de reamenajare a Pieței Unirii, într-un proiect menit să aducă mai multă verdeață, conform declarațiilor constante ale primarului Robert Negoiță. Cu toate acestea, reamenajarea a presupus și schimbarea bordurilor pe porțiuni mari din piață, reconfigurarea refugiilor pentru pietoni, amenajarea de spații verzi și plantarea de copaci.

Recent, primăria a spart trotuarul din fața magazinului Unirea, care era făcut din dale de granit reparate în 2022 de Primăria Capitalei, înlocuindu-le cu pavele de beton. Deși Piața Unirii este administrată de Primăria Capitalei, aceasta din urmă a confirmat acordul dat pentru aceste lucrări. Într-un răspuns la o solicitare de la Hotnews, Primăria Capitalei a declarat că a amendat Primăria Sectorului 3 cu 10.000 de lei pentru deschiderea șantierului fără autorizație și fără drept.

Administrația Străzilor nu realizează, în prezent, lucrări de schimbare a bordurilor în fața magazinului Unirii, Administrația Străzilor nu a dat acord pentru acest tip de lucrări. Lucrările respective au fost executate fără autorizație de construire, iar Sectorul 3 al Municipiului București a fost sancționat contravențional, în baza art. 26, alin. 1, lit. a, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu 10.000 lei. Totodată, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dispus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.

Hotnews a subliniat faptul că aceasta nu este prima oară când Primăria condusă de Robert Negoiță a fost implicată în astfel de situații. În perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a cheltuit aproximativ 9 milioane de euro pentru reamenajarea trotuarelor de pe Bulevardul Unirii, o zonă care este, de asemenea, administrată de Primăria Capitalei. Cu toate acestea, Curtea de Conturi a constatat că lucrarea a fost realizată ilegal. În încercarea de a remedia situația, Primăria Sectorului 3 a cerut Consiliului General al Municipiului București să-i ofere administrarea Bulevardului Unirii, dar această solicitare a fost respinsă.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...