15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneRușii nu mai cred într-o victorie a lui Vladimir Putin: „Trebuie să...

Rușii nu mai cred într-o victorie a lui Vladimir Putin: „Trebuie să spunem asta sincer”

Articole Similare

Rușii nu mai cred într-o victorie a lui Vladimir Putin! Rusia suferă pierderi foarte mari pe frontul din Ucraina, iar o nouă mobilizare nu va schimba situația. Fostul ofițier FSB, Igor Ghirkin Strelkov, unul dintre liderii separatiști din Donețk, nu crede într-o victorie a Rusiei pe front. Pe de altă parte, un acord de pace cu Kievul, după modelul Minsk, încheiat la anexarea Crimeei, este exclus.

Rusia nu va reuși să câștige războiul în Ucraina, chiar dacă Vladimir Putin va declanșa o nouă mobilizare pentru a suplimenta numărul de soldați de pe front. Această declarație a fost făcută de fostul ofițer FSB, acuzat de crime de război, Igor Ghirkin Strelkov. Acesta a dat un interviu pe 14 februarie în care a făcut o serie de comentarii cu privire la situația de pe front.

Strelkov a acuzat autoritățile ruse de corupție și a spus că un nou val de recruți, mobilizați în perioada următoare, nu va ajuta la schimbarea cursului războiului. El a spus că va fi doar un nou set de „carne de tun”, deoarece Rusia suferă pierderi colosale pe fronturile ucrainene.

„În această situație, este imposibil să se desfășoare o mobilizare normală. Următoarea mobilizare nu poate decât să înrăutățească brusc situația. Dar totuși, mobilizarea va fi, pentru că lupta va continua, pierderile vor fi suportabile și tot va fi nevoie de oameni. Pierderile sunt mari, de fapt”, a spus fostul ofițer FSB.

Rușii nu mai cred într-o victorie a lui Vladimir Putin
Fostul ofițer FSB nu crede într-un acord de pace

În acest context, Igor Ghirkin Strelkov a exclus posibilitatea încheierii unui acord de pace pe modelul celui de la Minsk, încheiat de Rusia și Ucraina după anexarea peninsulei Crimeea în 2014. El a spus că Rusia nu poate câștiga războiul în acest moment și cu această conducere.

„Nu cred că vor exista alte acorduri ca la Minsk atâta timp cât vom pierde acest război. Și îl pierdem acum… Trebuie să spunem asta sincer. Am câștigat la început, (…) dar acum îl pierdem, ne retragem”, a spus Strelkov.

În opinia lui Strelkov, nici capturarea orașului Bahmut nu va schimba nimic și nu va impulsiona forțele militare ale Rusiei.

„Rusia nu poate câștiga în forma sa actuală, cu actuala conducere, cu actualul personal. Fără a lua nicio măsură, nu poate câștiga acest război. Nu poate decât să prelungească desfășurarea ostilităților pentru o perioadă nedeterminată”, a spus fostul ofițer FSB.

Oficialii SUA sunt sceptici în legătură cu șansele ofensivei rusești

Pe măsură ce ofensiva Rusiei se conturează în estul Ucrainei, SUA și aliații săi sunt sceptici cu privire la capacitatea Moscovei de a susține cu succes o astfel de operațiune. În opinia oficialilor americani, Moscova nu a adunat suficiente trupe și resurse pentru a obține câștiguri semnificative.

În același timp, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Ucraina are „șanse foarte bune” de a prelua inițiativa pe câmpul de luptă, după cum relatează Reuters.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace a declarat că un procent enorm din armata rusă – 97% – este implicat în războiul din Ucraina.

„Dacă 97% din armata rusă este acum angajată în Ucraina, cu o rată de pierderi foarte, foarte mare, și cu o potențială eficacitate de luptă redusă cu 40%, și aproape două treimi din tancurile lor distruse sau avariate, acest lucru are un efect direct asupra securității Europei”, a explicat secretarul britanic al apărării.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...