19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăBucurestiUn bărbat a văzut doi câini Amstaff liberi pe lângă Lacul Morii

Un bărbat a văzut doi câini Amstaff liberi pe lângă Lacul Morii

Articole Similare

Doi câini de rasă Amstaff au băgat în sperieți mai mulți bucureșteni care se plimbau pe lângă Lacul Morii, locul unde o femeie a fost atacată și ucisă de o haită de câini cu aproximativ o lună în urmă. Un bărbat a observat animalele și a sunat la 112 pentru a anunța autoritățile despre doi câini Amstaff care umblau liberi, apoi a povestit întreaga experiență pe un grup de Facebook. În timp ce se plimba cu o altă persoană pe lângă Lacul Morii, bărbatul a observat cei doi câini de rasă Amstaff umblând liberi, fără stăpân. El a vrut să sune la 112, când o mașină s-a apropiat de el și de prietenul său și șoferul i-a avertizat de același pericol: să fie atenți, doi câini periculoși umblă liberi! Apelul la 112 a durat cinci minute, iar toată întâmplarea a fost relatată pe grupul de Facebook „Pentru Sectorul 6”:

În această seară, am lăsat copilul la antrenament și am plecat cu un alt părinte să ne plimbăm pe Lacul Morii. La o distanță de cca 600-700 m de Dinamic Parc, au trecut pe lângă noi 2 câini de luptă Amstaff, care aveau peste 50 kg. Am sunat la 112. Conversația la 112, a durat 5 minute. Este incredibil domnule Ciprian Ciucu. În timp ce vorbeam la 112 am văzut o mașină care circula cu viteză, venea spre noi să ne avertizeze că sunt 2 câini de luptă care umblă liberi. Am sunat la Poliția Locală să mă interesez dacă i-au găsit. Ajunseseră la podul de la insulă.
5 minute la 112, mi se pare enorm de mult. Erau cupluri care se plimbau, bicicliști, se putea repeta tragedia de acum câteva săptămâni.
Felicitări polițistului de la poliția locală care m-a sunat și care a reușit să găsească câinii.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a oferit un răspuns la discuția de pe grupul de Facebook, cu privire la situația celor doi câini Amstaff care au fost văzuți lângă Lacul Morii.

Bună ziua! Știu cazul, m-au informat colegii de la poliția locală. Noi am anunțat imediat ASPA, polițiștii locali au fost permanent în zonă, ASPA a venit și a capturat aseară cei doi câini.

Primarul a fost atenționat de bărbatul care a relatat incidentul pe Facebook în legătură cu durata convorbirii sale cu 112.

ASPA a fost anunțată de mine. 112, mi-a făcut legătura cu Jandarmeria, Jandarmeria, cu ASPA, iar ASPA mi-au spus că sună dânșii la Poliția Locală. Toată aceasta procedură, a durat 5 min, minute în care cineva putea fi atacat.

Câinii de rasă Amstaff sunt considerați periculoși conform legii, iar acest lucru a fost demonstrat de tragedia din ianuarie de la Lacul Morii, când o femeie a fost ucisă de o haită de câini.

În urma acțiunii de capturare a câinilor din zonă, care a fost demarată de ASPA, s-au prelevat probe biologice și s-au stabilit că printre cei capturați se afla și un metis de Amstaff neînregistrat.

Potrivit legii OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, există două categorii de câini periculoși, iar Amstaff-ul este înscris într-una dintre acestea, respectiv categoria a doua. Alte rase de câini din această categorie sunt Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor. Categoria I cuprinde câinii de luptă și de atac, cum ar fi Pit Bull, Boerbuil, Bandog și metișii lor.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...