25.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateAdolfo Pérez Esquivel, argentinianul câștigător al Premiului Nobel pentru Pace, susține că...

Adolfo Pérez Esquivel, argentinianul câștigător al Premiului Nobel pentru Pace, susține că Occidentul „hrănește un monstru” atunci când trimite arme în Ucraina

Articole Similare

blank

Într-un interviu pentru ziarul Die Welt, activistul argentinian Adolfo Pérez Esquivel a declarat că Occidentul face o mare greșeală atunci când hrănește Ucraina cu arme, informează Rmx.news.

„Acum germanii furnizează din nou tancuri; evident că nu au învățat nimic”, a susținut argentinianul, care a adăugat că vede Berlinul ca fiind pe drumul către o nouă dependență de Washington.

„În realitate, Europa și-a pierdut independența, autonomia. Europa este acum colonizată de Statele Unite. Își pierde identitatea și controlul asupra propriilor decizii”, a avertizat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vorbind din studioul său din Buenos Aires, câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace a numit conflictul în curs din Ucraina un război proxy între Statele Unite, NATO și Occident, pe de o parte, și Rusia și China, pe de altă parte.

„Poporul ucrainean  înseamnă doar  victimele”, a declarat Perez Esquivel pentru ziarul german.

Acesta este prieten personal cu mulți dintre conducătorii de stânga, inclusiv cei din Mexic și Chile și întruchipează neîncrederea Americii Latine față de Occident și Statele Unite, care este resimțită în prezent prin gestionarea de către guvernul SUA a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Cancelarul Olaf Scholz (SPD) ar fi fost scutit de surpriza refuzului Argentinei, Braziliei și Chile de a furniza arme Ucrainei în timpul recentei sale călătorii în America de Sud dacă s-ar fi familiarizat cu gândurile lui Perez Esquivel.

Esquivel îl consideră pe președintele ucrainean principalul vinovat pentru conflictul armat în curs: „Trimiterea de tancuri pentru a sprijini un prieten nazist precum Zelensky este un fapt periculos. Hrănești un monstru.” În opinia argentinianului, Zelensky nu își apără patria, ci mai degrabă își sacrifică propriul popor pentru interesele NATO și ale Statelor Unite.

„Sunt pe cale să-și piardă din vedere obiectivele, deoarece acest lucru ar putea declanșa un război nuclear și planeta este în pericol. Apocalipsa va fi cauzată de oameni, nu de un dezastru natural.”

Gândirea lui Perez Esquivel provine din trecutul său. În timp ce Occidentul a continuat să facă afaceri cu brutala dictatură militară de extremă-dreaptă din Argentina (1976-1983), iar CIA a susținut sau a organizat numeroase lovituri de stat ale generalilor de dreapta de pe continent, Perez Esquivel a fost închis și torturat luni de zile de personalul militar.

A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1980 pentru angajamentul său față de rezistența nonviolentă. Esquivel și-a păstrat acest spirit de rezistență până astăzi, apărând guvernele de stânga din Cuba, Venezuela și Nicaragua împotriva criticilor din Occident și vorbind doar despre „greșelile pe care le fac și ei”. Cu toate acestea, el a fost criticat și pentru că nu a condamnat măsurile represive folosite în mai multe guverne de extremă stângă.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...