26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăBucurestiBucureștenii care călătoresc cu autobuzele STB sunt din ce în ce mai...

Bucureștenii care călătoresc cu autobuzele STB sunt din ce în ce mai nemulțumiți

Articole Similare

Mai mulți bucureșteni se plâng că unii șoferi STB refuză să deschidă ușile autobuzului în anumite stații, iar în altele le deschid doar pentru scurt timp. În plus, unii șoferi pleacă de la stație fără să aștepte călătorii care aleargă să prindă autobuzul. Deși există și exemple pozitive, postările negative despre comportamentul șoferilor STB domină pe Facebook. O bucureșteancă a criticat comportamentul unui șofer STB care i-ar fi închis ușa în nas unei fetițe care alergase să prindă autobuzul și a postat acest lucru pe pagina de Facebook Reclamații STB( fostul RATB) București. Astfel, a apărut un val de nemulțumiri al bucureștenilor care utilizează autobuzele STB.

Postarea femeii sună în felul următor:

Ok, înțeleg că șoferul nu este obligat să aștepte. Să alerge o copilă după el până în stație …să ajungă și să îi închidă ușa în nas, să mai stea și două secunde cu ușa închisă și să plece…dacă era fiica lui, nu făcea așa…nesimțirea își spune cuvântul!…

Postarea a atras comentarii din partea unor internauți. Unii au relatat că au avut experiențe similare, în timp ce alții au sugerat că șoferul ar fi putut să nu fi observat fetița.

Iată câteva dintre comentarii:

  • „Într-adevăr, pădure fără uscăciune nu există. Însă, odată ușile închise, toată atenția șoferului se îndreaptă către oglinda din stânga pentru a ieși din alveolă, pentru a se repune în traseu în continuare și, prin urmare, dacă alergi după autobuz nu te mai poate vedea, mai ales în momentul când se repune pe traseu.”- A. E.
  • „Cred că fac și intenționat. Și eu am pățit-o. De multe ori!”- E. I.
  • „Sunt oameni și oameni, sau orice pădure are uscaturi. Eu am alergat după tramvai, mi-a închis ușa, a stat câteva secunde după care a plecat. În aceeași zi pe lina 137, șoferul a deschis ușa de încă 2 ori la cei care tot veneau. Probabil e după starea sufleteasca a fiecăruia.”- C. E.

Pe aceeași pagină de Facebook, un alt bucureștean a povestit cum soția sa a întâmpinat o situație similară. Femeia încerca să urce în autobuz pentru a merge la muncă, însă șoferul a refuzat să îi deschidă ușa.

O altă femeie a postat o experiență similară, afirmând că șoferul nu a deschis ușile autobuzului din „lene”. Șoferul a invocat faptul că nu a putut face asta din cauza unei mașini, dar de fapt mașina se afla la o distanță considerabilă de mijlocul de transport.

In aceasta dimineață, domnului șofer de pe mașină 139, cu indicativ 4355, i-a fost lene sa deschidă ușile, pe motiv că era alta mașină, dar la o distanță foarte mare. Rușine!

Există și șoferi care au un comportament adecvat și care reușesc să îi facă pe bucureșteni să se simtă mai bine. Printre aceștia se numără șoferii care fac semne către călătorii din stații sau un șofer care a pus brăduți parfumați în autobuz. Gesturile lor au stârnit admirația bucureștenilor, care au împărtășit experiențele lor pozitive pe Facebook.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...