19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăBucurestiNicușor Dan anunță că finanțarea pentru aproximativ 1000 de stații STB, echipate...

Nicușor Dan anunță că finanțarea pentru aproximativ 1000 de stații STB, echipate cu panouri digitale de informare, a fost aprobată prin PNRR

Articole Similare

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că aproximativ 1000 de stații STB vor fi echipate cu panouri digitale de informare, proiect ce a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR și are o valoare de circa 5,7 milioane de euro. Aceste panouri vor oferi informații în timp real privind programul de circulație al mijloacelor de transport în comun din București, timpul de așteptare în stație și variantele alternative de traseu, precum și informații audio și vizuale pentru a informa călătorii.

„Un transport public civilizat și predictibil devine mult mai atractiv pentru călători și de aceea ne propunem să identificăm cât mai multe surse de finanțare pentru modernizarea acestuia”, explică Nicușor Dan, joi, 16 februarie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că proiectul de dotare a aproximativ 1000 de stații STB cu panouri digitale de informare a fost aprobat și depus de Municipiul București în parteneriat cu Sectorul 2 și Sectorul 6. Acest proiect vizează aproximativ jumătate din cele 2.271 de stații existente în București. Studiul de fezabilitate corespunzător investiției va fi pregătit în perioada următoare.

PMB va încheia un acord de parteneriat cu primăriile de sector, în vederea implementării proiectului intitulat „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea Bucureşti-Ilfov – Informarea călătorilor în staţiile de transport public”, declarau reprezentanții Primăriei Sectorului 2 la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

În urma aprobării proiectui se vor face investițiile următoare:

  • panouri digitale cu sisteme de susținere,
  • software de management al panourilor digitale,
  • componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente.

„Totodată, urmărim adaptarea sistemului de transport public la necesităţile persoanelor cu dizabilităţi, prin dotarea acestora cu dispozitive audio, şi suntem preocupaţi de reducerea poluării”, spunea PS2 la acea dată.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...