25.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneRăzboiul din Ucraina. Un atac dezastruos rusesc asupra orașului Vuhledar

Războiul din Ucraina. Un atac dezastruos rusesc asupra orașului Vuhledar

Articole Similare

Orașul Vuhledar a fost folosit de Ucraina ca bază pentru sabotarea transporturilor pe o linie feroviară importantă, care aprovizionau forțele armatei ruse. După săptămâni de lupte, amploarea pierderilor Moscovei abia acum începe să se observe. Doar într-o săptămână de la începutul luptelor pentru acest oraș Rusia a pierdut cel puțin 130 de vehicule blindate, inclusiv 36 de tancuri.

Pe măsură ce Moscova își intensifică ofensiva în estul Ucrainei, săptămâni de atacuri eșuate asupra orașului ucrainean Vuhledar din regiunea Donetsk, au lăsat două brigăzi rusești în zdrențe.

Se ridică întrebări cu privire la tactica militară a Kremlinului și s-au reînnoit îndoieli cu privire la capacitatea sa de a menține atacuri terestre majore. După săptămâni de lupte, amploarea pierderilor Moscovei abia acum începe să se observe, potrivit ziarului The New York Times.

Comandanții ruși au făcut greșeli de începător, în acest caz ignorând situația din teren – câmpuri deschise pline de mine antitanc – sau puterea forțelor ucrainene, a declarat un purtător de cuvânt al armatei Kievului. Două dintre brigăzile de elită din Rusia – Brigăziile 155 și 40 de Infanterie Navală – au fost pur și simplu decimate la Vuhledar, a spus el.

Orașul Vuhledar a fost folosit de Ucraina ca bază pentru sabotarea transporturilor pe o linie feroviară importantă care aprovizionau forțele armatei ruse. Doar într-o săptămână de la începutul luptelor pentru acest oraș Rusia a pierdut cel puțin 130 de vehicule blindate, inclusiv 36 de tancuri, potrivit estimărilor unor oficiali ai armatei ucrainene. Bătălia pentru acesta a avut costuri și pentru Ucraina, în ceea ce privește victimele și muniția pe care a consumat-o pentru a respinge atacurile trupelor ruse.

Rusia aruncă în luptă recruți prost pregătiți

În ultimele săptămâni, Moscova a trimis în prima line a frontului, înainte de 24 februarie, adică la împlinirea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, încă câteva zeci de mii de militari, mulți dintre ei recruți fără nicio experiență. Oficialii occidentali estimează că o mare parte a armatei Rusiei luptă deja în Ucraina. Soldații ruși capturați de ucraineni spun că sunt folosiți drept carne de tun de către comandanții lor care aruncă în luptă valuri de viitoare cadavre. Un raport susținut de SUA a constatat că Rusia a mutat deja 6.000 de copii ucraineni în adevărate lagăre de pe teritoriul Rusiei.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...