19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneTesla, concedieri din cauza formării unui sindicat

Tesla, concedieri din cauza formării unui sindicat

Articole Similare

Tesla a concediat zeci de angajaţi din departamentul său Autopilot, al uzinei sale din Buffalo, din New York, la o zi după ce muncitorii au lansat o campanie pentru formarea unui sindicat, potrivit unei plângeri depuse la o agenţie guvernamentală.

 

La începutul acestei săptămâni, lucrătorii Tesla din New York au declarat că se vor alătura sindicatului Workers United Upstate New York, ceea ce îi va ajuta să aibă un cuvânt de spus la locul lor de muncă.

Sindicatul Workers United Upstate New York, într-un dosar la Consiliul Naţional pentru Relaţii de Muncă din SUA (NLRB), a acuzat miercuri Tesla, cel mai valoros producător de automobile din lume în funcţie de capitalizarea bursieră, că a reacţionat prin concedierea unora dintre angajaţi, ca represalii pentru activitatea sindicală”.

Compania a concediat peste 30 de angajaţi, a spus sindicatul în comunicat, adăugând că lucrătorii au primit şi un e-mail cu o politică actualizată, care le interzice să înregistreze întâlnirile la locul de muncă fără permisiunea tuturor participanţilor.

”Această politică încalcă legea federală a muncii şi, de asemenea, încalcă legea consimţământului uniparte din New York, pentru a înregistra conversaţiile”.

Rihanna însărcinată cu al doilea copil, artista a făcut anunțul printr-un show spectaculos la Super Bowl

Angajaţii i-au cerut producătorului de maşini electrice să le respecte dreptul de a organiza un sindicat şi au cerut companiei să semneze Principiile Electorale Echitabile, care ar împiedica Tesla să ameninţe sau să riposteze împotriva lucrătorilor.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...