28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicVideanu, un milionar fericit: One United Properties i-a cumpărat un teren din...

Videanu, un milionar fericit: One United Properties i-a cumpărat un teren din zona Cotroceni

Articole Similare

One United Properties a anunţat că a cumpărat terenul deţinut de Adriean Videanu cu o suprafaţă de 44.863 mp localizat pe Șoseaua Progresului nr. 56-80, Sector 5, București.

 

Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro, din care din care 20 milioane euro vor fi plătite în numerar, iar pentru restul de 15 milioane euro vor fi oferite la schimb viitoare apartamente și spații comerciale dezvoltate în cadrul One Cotroceni Towers.

Compania intenționează ca pe acest teren să construiască o dezvoltare cu utilizare mixtă, denumită One Cotroceni Towers. Proprietățile One Cotroceni Park și One Cotroceni Towers sunt învecinate pe aceeași stradă, Șoseaua Progresului.

One Cotroceni Towers va cuprinde 1.296 de unități rezidențiale dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București și din regiune. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. Turnurile rezidențiale vor fi conectate la nivelul parterului și primului etaj, cu un mix de spații comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, piețe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii și alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor, și mici spații de birouri la primul etaj.

Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane.

Dezvoltarea mixtă va include și o clădire de birouri de sine stătătoare ecologică, din clasa AAA, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III.

La One Cotroceni Towers, clienții au acces la diverse unități rezidențiale, inclusiv apartamente cu două, trei și patru camere, precum și cele mai înalte penthouse-uri din București, situate la cel mai înalt etaj rezidențial și la unul dintre cele mai înalte puncte de altitudine din oraș. Opțiunile de achiziție a apartamentelor includ cinci rate egale de 20% plătite pe durata construcției, un avans de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare, sau o opțiune cu discount în cazul plății integrale anticipate. Se estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023.

Dezvoltarea mixtă va fi livrată în trei faze, iar data de finalizare integrală este estimată pentru anul 2027. Proprietatea dispune deja de autorizație de construire valabilă, ceea ce va permite introducerea rapidă pe piață.

Vezi și Tranzacție de 15 milioane de euro între One United Properties și Ţiriac Group

Construit pe un teren de aproape 5 hectare și având o suprafață construibilă brută de peste 282.000 mp, One Cotroceni Towers va fi extensia dezvoltării de regenerare urbană One Cotroceni Park. Locația beneficiază de acces direct la metrou.

După finalizarea integrală, One Cotroceni va cuprinde aproape 2.200 de apartamente, peste 40.000 mp de spații comerciale și birouri mici, aproape 140.000 mp de spații de birouri de închiriat, precum și 4.200 de locuri de parcare subterane.

Compania și-a majorat capitalul social cu 51,5 milioane euro în august 2022.

One Cotroceni Towers este una dintre cele 10 dezvoltări pe care Compania le va finanța utilizând veniturile obținute în cadrul celei mai recente majorări de capital.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...