23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneVladimir Putin, telefoane în miez de noapte. Pe cine sună liderul de...

Vladimir Putin, telefoane în miez de noapte. Pe cine sună liderul de la Kremlin

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Vladimir Putin, președintele Rusiei, sună aproape în fiecare seară aceeași persoană. De multe ori, apelul este dat și mult după miezul nopții, din cauza „programului său încărcat”. În ceea ce privește războiul din Ucraina, mai mulți membri ai elitei susțin că președintele rus are șanse mici să obțină victoria, însă va rămâne la putere până la final, neavând un adversar important pentru alegerile din 2024.

Gennady Ziuganov, liderul Partidului Comunist din Federația Rusă (CPRF), a susținut o conferință de presă la aniversarea celor 30 de ani de la înființarea partidului. Acesta a vorbit deschis despre relația sa cu Vladimir Putin și susține că aproape în fiecare seară primește un apel telefonic de la acesta. Pentru că președintele Rusiei are un program foarte încărcat, liderul de partid susține că apelurile vin uneori cu mult după miezul nopții.

„Vladimir Putin are un program greu și trebuie să îl tratezi cu respect. El sună întotdeauna, uneori, însă, apelul vine mult după miezul nopții”, a declarat Gennady Zyuganov.

Liderul CPRF susține că telefoanele date târziu în noapte nu îl deranjează, asta pentru că și el se pune la somn foarte târziu. De asemenea, el a spus că nu există dificultăți în dialogul cu Vladimir Putin. Gennady Zyuganov a precizat faptul că președintele Rusiei este mereu deschis la dialog, potrivit kommersant.ru.

Președintele s-a întâlnit cu liderul CPRF în cadrul evenimentului, unde l-a felicitat pentru aniversarea celor 30 de ani de când a fost înființat partidul. Vladimir Putin a susținut și un discurs, în cadrul căruia a prezentat războiul din Ucraina ca fiind un moment de cotitură pentru Federația Rusă, în care au reușit să înfrunte Occidentul. În ciuda declarațiilor făcute de președinte, unii membri ai elitei se tem că întreaga operațiune este o luptă lungă și inutilă, în care s-au pierdut multe vieți.

Vladimir Putin nu poate câștiga războiul din Ucraina
Președintele Rusiei a început ofensiva în Ucraina, pe 24 februarie 2022, crezând că va înregistra victoria în scurt timp, oferind o lecție Occidentului despre renașterea Federației. Războiul s-a întins pe mai multe luni și multe persoane și-au pierdut viața în luptă. Armata rusă se confruntă cu o rezistență de fier din partea Ucrainei, acesta din urmă fiind
susținută de NATO.

Peste câteva zile se împlinește un an de la declanșarea războiului din Ucraina, iar mulți experți militari susțin că este din ce în ce mai greu pentru Vladimir Putin să obțină victoria. O sursă de rang înalt din Rusia a declarat că speranțele președintelui rus de a-și îmbunătăți reputația au fost spulberate.

„În continuare, va fi și mai dificil și mai costisitor atât pentru Ucraina, cât și pentru Rusia. Pierderile economice de această amploare nu merită câteva teritorii cucerite”, a declarat sursa, sub anonimat, susținând că mulți dintre membrii elitei îi dau dreptate. Nu se poate discuta despre acest subiect în mod public, pentru că ar atrage o pedeapsă severă, mai precizează sursa.

În timp ce unii membri ai elitei critică deciziile lui Vladimir Putin, alții susțin că președintele nu are niciun rival serios pentru putere. În ciuda evenimentelor din ultimul an, liderul de la Kremlin nu trebuie să își facă griji pentru alegerile prezidențiale din 2024, potrivit a cinci surse rusești de rang înalt apropiate procesului decizional.

„Putin va rămâne la putere până la sfârșit, cu excepția cazului în care moare sau are loc o lovitură de stat și niciuna dintre acestea nu pare probabilă în acest moment. Putin nu poate câștiga războiul, dar știe că nu poate pierde”, a declarat un diplomat occidental de rang înalt, potrivit Reuters.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...